Newsflash
Industria farmaceutică

Două companii farma vor oferi 200 de milioane de doze de vaccin COVID-19 unui program al OMS

de Florentina Ionescu - oct. 29 2020
Două companii farma vor oferi 200 de milioane de doze de vaccin COVID-19 unui program al OMS

Presa străină scrie că Sanofi și GSK se angajează să ofere 200 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 unui program global de imunizare al Organizației Mondiale a Sănătății.

Potrivit www.cnbc.com, Sanofi și GlaxoSmithKline au anunțat miercuri că vor oferi acest număr de doze de vaccin impotriva COVID-19 programului intitulat Covax, un program al OMS.

vaccin covid sanofi si gsk

Covax este, de fapt, un parteneriat global care are scopul de a livra 2 miliarde de doze de vaccin în întreaga lume, până la finalul anului 2021, potrivit sursei citate.

Cele două mari companii producătoare de medicamente vor oferi aceste doze de vaccin COVID-19 în cadrul parteneriatului Covax, prin care specialiștii OMS vor să se asigure că vaccinurile împotriva coronavirusului sunt distribuite în mod egal în întreaga lume.

Organizațiile globale din domeniul sănătății printre care și GAVI Vaccine Alliance (un parteneriat public-privat global de sănătate), Coalition for Epidemic Preparedness Innovations și OMS sunt cele care conduc eforturile din programul Covax, care este axat pe vaccinarea cu prioritate a grupelor de risc din fiecare țară.

„De când am început să lucrăm la dezvoltarea vaccinurilor pentru COVID-19, GSK a promis că le va face disponibile oamenilor din întreaga lume. Acest lucru are potențialul de a fi o contribuție semnificativă la lupta globală împotriva COVID-19”, a declarat Roger Connor, președintele GSK Vaccines, potrivit unui comunicat de presă.

Peste 180 de țări s-au alăturat până acum inițiativei Covax, au spus reprezentanții celor două companii farma. OMS spune că cel puțin 78 dintre țările cu venituri mari, printre care China și Marea Britanie, s-au alăturat programului Covax.

Thomas Triomphe, vice președinte executiv și directorul global al Sanofi Pasteur, a declarat că provizia de doze demonstrează:

„angajamentul companiei la sănătatea globală și asigură că vaccinurile noastre pentru COVID-19 sunt accesibile și disponibile persoanelor cu cel mai mare risc, oriunde în lume”.


Notă autor:

credit foto: Markus Winkler pe Unsplash

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe