Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Dr. Iulia Ionescu este noul Country Lead al Sanofi România și Moldova

Viața Medicală
Redacția Viața Medicală marţi, 5 mai 2020, ora 17:23

Sanofi a anunțat că, începând cu 1 mai 2020, noul Country Lead este dr. Iulia Ionescu, fiind primul cetățean român care ocupă această poziție în cadrul companiei.

Cu o experiență de peste 20 de ani în industria farmaceutică, dr. Iulia Ionescu este director general al Diviziei General Medicines Sanofi România și Moldova, cu un portofoliu ce conține medicamente pentru diabet, boli cardiovasculare și  medicamente mature și Execution Excellence Lead South Europe (pentru România, Moldova, Grecia, Cipru, Bulgaria, Croația, Slovenia, Kosovo, Albania, Macedonia, Serbia, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru și Israel).

Dr. Ionescu lucrează în compania Sanofi din 2005 și este primul cetățean român desemnat Country Lead pentru organizația locală, după aproape 10 ani în care conducerea activității din România a fost asigurată de expatriați din cadrul grupului Sanofi.

Din 1 mai, ea îi succede la conducerea companiei lui Pascal Robin, care a condus organizația locală în ultimii 3 ani și va continua să lucreze într-o altă filială a grupului.

Dr. Iulia Ionescu_Sanofi Romania (1)„Preiau acest nou rol cu responsabilitate și mândrie, într-o perioadă în care întreaga lume trece printr-o situație fără precedent. Și tocmai în acest context, mai mult ca oricând, sunt privilegiată să lucrez într-o companie farmaceutică inovatoare, care se află chiar în prima linie de luptă împotriva mai multor patologii, din arii terapeutice diverse, inclusiv împotriva COVID-19, dezvoltând soluții terapeutice eficiente și continuând să asigure accesul la medicamentele de care pacienții au nevoie. Sunt hotărâtă ca, împreună cu cei peste 250 de profesioniști ai echipei Sanofi Romania, să depunem toate eforturile pentru a facilita accesul pacienților români la inovația Sanofi și pentru a construi împreună cu partenerii noștri proiecte care să conducă la îmbunătățirea sistemului de sănătate; avem dreptul ca cetățeni ai Uniunii Europene la o viață mai bună și mai lungă”, a declarat dr. Iulia Ionescu.

Sanofi Romania are o cifră de afaceri de 306 milioane euro și o cotă de piață de 5,7% în valoare, conform raportărilor din primul trimestru al anului 2020. Compania asigură un volum anual de peste 37 de milioane de cutii de medicamente în 51 de arii terapeutice, printr-un portofoliu diversificat, de aproximativ 150 de produse.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC