Newsflash
Industria farmaceutică

EMA evaluează utilizarea remdesivir la pacienții cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigen

de Florentina Ionescu - feb. 23 2021
EMA evaluează utilizarea remdesivir la pacienții cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigen

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că demarează evaluarea utilizării Veklury (remdesivir) la pacienții cu COVID-19 care nu necesită oxigenoterapie.

EMA sau Agenția Europeană pentru Medicamente a demarat evaluarea unei cereri de extindere a utilizării Veklury (remdesivir) pentru a include tratarea adulților cu COVID-19 care nu necesită oxigenoterapie, se arată într-un comunicat de presă preluat de site-ul ANMDMR

Remdesivir

Veklury este în prezent autorizat pentru tratamentul adulților și adolescenților (cu vârsta de 12 ani și peste și cu greutatea de cel puțin 40 kg) cu pneumonie care necesită oxigenoterapie (cu flux de oxigen scăzut sau crescut sau alte forme de suport ventilator neinvaziv, la începutul tratamentului).

Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman (Committee for Medicinal Products for Human Use - CHMP) va evalua datele transmise de solicitant (Gilead Sciences) și va recomanda dacă ar trebui sau nu autorizată extinderea indicației.

Opinia CHMP va fi transmisă ulterior Comisiei Europene, care va emite o decizie finală cu caracter juridic obligatoriu aplicabilă în toate statele membre ale UE. EMA va comunica rezultatul evaluării, care este așteptat până în vară.

Veklury a fost autorizat pentru prima dată în Uniunea Europeană în iulie 2020. Substanța activă a acestuia, remdesivir, este un inhibitor al ARN polimerazei virale care afectează producerea de material genetic viral, împiedicând multiplicarea virusului SARS-CoV-2 în interiorul celulelor. Pentru mai multe informații, accesați website-ul Agenției Europene pentru Medicamente.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe