Newsflash
Industria farmaceutică

Fabricile Zentiva din București consumă energie electrică din surse regenerabile

de Dorina Novac - aug. 3 2020
Fabricile Zentiva din București consumă energie electrică din surse regenerabile

Zentiva România, producător local de medicamente generice, consumă, începând din acest an, în fabrica sa de la București doar energie produsă cu zero emisii de carbon.

Potrivit unui comunicat de presă, această energie, numită energie verde, este obținută din surse regenerabile, cum sunt cea eoliană, hidro și solară.

zentiva
Sursă imagine: zentiva.ro

 

„O dată cu achiziția de către grupul Zentiva în România a companiei Labormed Alvogen, fabrica Labormed s-a aliniat politicii de sustenabilitate a grupului cu privire la protejarea mediului înconjurător”, transmite sursa citată.

Astfel, începând cu luna iulie 2020 ambele fabrici de la București folosesc energie 100% verde.

„Ideea de energie verde a pornit de la echipa din departamentul Energetic și Facilități Tehnice din București, în continuarea angajamentului luat de Zentiva cu privire la reducerea emisiilor de carbon în vederea diminuării impactului asupra mediului”, a declarat Margareta Tănase, director Operațiuni Industriale Zentiva România.

Potrivit acesteia, inițiativa Green Energy, de a consuma doar energie produsă din surse regenerabile, s-a bucurat de apreciere și susținere imediată din partea CEO-ului companiei, Nick Haggar, care a decis implementarea ei și transformarea în unul din obiectivele strategice ale Grupului Zentiva.

Reprezentanții companiei precizează că Zentiva România a implementat din 2015 și până astăzi peste 75 de proiecte de eficiență energetică care au condus la o scădere a consumului specific de energie pe unitate de produs cu aproximativ 40% față de 2014.

„Proiectul Green Energy este următorul nivel la acest capitol, atât din punct de vedere al impactului zero asupra mediului, precum și în ce privește durata de aproximativ două luni pe care a necesitat-o implementarea sa, timp în care a fost pusă în practică procedura de obținere, de la furnizorul de energie, a garanțiilor de origine prin care se certifică faptul că Zentiva România consumă doar energie produsă din surse regenerabile”, se arată în comunicatul de presă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe