Newsflash
Industria farmaceutică

Johnson & Johnson a primit aprobarea Braziliei pentru vaccinul anti-COVID-19

de Dorina Novac - aug. 19 2020
Johnson & Johnson a primit aprobarea Braziliei pentru vaccinul anti-COVID-19

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Johnson & Johnson a primit marți, 18 august, aprobarea din partea Braziliei pentru etapa finală a testelor clinice.

Filiala companiei farmaceutice americane Janssen va testa vaccinul pe 7.000 de voluntari din șapte state braziliene, potrivit Autorității de Reglementare în domeniul Sănătății din Brazilia (ANVISA), scrie fr24news.com.

vaccinul anti-covid
Sursă imagine: Pixabay

 

De asemenea, ANVISA a precizat că începerea studiilor clinice pe pacienți va depinde de aprobarea Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice și a Organizației interne a cercetătorilor pentru recrutarea voluntarilor.

Totodată, ANVISA a menționat că a adoptat „strategii”, pentru a grăbi deciziile ce pot ajuta în lupta cu noul coronavirus.

„Un alt studiu despre vaccinul anti-COVID-19 a fost aprobat în Brazilia, care este o dezvoltare foarte importantă”, a declarat Gustavo Mendes, șeful ANVISA.

Brazilia a aprobat, de asemenea, faza a treia a testărilor pentru vaccinul dezvoltat de Universitatea din Oxford în parteneriat cu AstraZeneca, cel produs de compania farmaceutică chineză Sinovac Biotech și de compania americană Pfizer, în parteneriat cu BioNTech.

De asemenea, statul brazilian Parana a ajuns, săptămâna trecută, la un acord cu Rusia pentru testarea și producerea vaccinului „Sputnik V”, pe care Moscova l-a catalogat ca fiind primul din lume.

Brazilia este a doua cea mai afectată țară din lume de pandemia de COVID-19, după SUA. Aceasta a înregistrat aproximativ 3,5 milioane de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe