Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Lipsa levotiroxinei din farmaciile din România, pe cale de a fi rezolvată

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 8 aprilie 2020, ora 12:04

Ministerul Sănătății (MS) a făcut astăzi un anunț referitor la Euthyrox, medicament ce conține levotiroxină sodică, în contextul lipsei acestei substanțe active din farmaciile românești, până nu demult.

medicamente tiroida

„Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piața din România, la solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor”, se arată în comunicatul MS.

Astfel, compania care produce acest medicament utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene a anunțat că în depozitele din România au fost aduse în 31 martie 140.122 de cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, 54.240 cutii au fost deja distribuite.

Citește și: Levotiroxina disponibilă în farmacii de la jumătatea acestei săptămâni

În 13-14 aprilie vor fi livrate alte 77.499 cutii de Euthyrox 50 mcg și 59.315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania, potrivit sursei citate. MS face un apel către pacienți pentru a nu face stocuri de medicamente și a nu le utiliza fără acordul medicului curant.

Citește și: Se schimbă paradigma tratamentului în hipotiroidism?

Totodată, MS mulțumește Colegiului Farmaciștilor din România pentru colaborare și adresează rugămintea către farmacii de a elibera aceste produse numai pe baza prezentării documentelor medicale.

Citește și: Mituri urbane despre tiroidă și hormonii tiroidieni

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: Euthyrox levotiroxina distribuire medicamente deficit de medicamente siguranta medicamente medicamente

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.