Newsflash
Industria farmaceutică

Marile companii continuă cursa în căutarea vaccinului COVID-19

de Florentina Ionescu - iun. 29 2020
Marile companii continuă cursa în căutarea vaccinului COVID-19

Presa străină nominalizează patru mari companii din industria farmaceutică – Sanofi, GSK, AstraZeneca și Moderna – care desfășoară studii pentru a descoperi un vaccin împotriva noului coronavirus.

Potrivit brusselstimes.com, Sanofi, una dintre cele mai mari companii producătoare de vaccin din lume, lucrează în prezent la dezvoltarea a două vaccinuri împotriva bolii cauzate de virusul SARS-CoV-2, numită COVID-19. Compania se așteaptă ca acest vaccin să fie produs în 2021.

vaccin covid companii farmaceutice

Totodată, reprezentanții companiei spun că se situează foarte bine în acest moment în producerea unui vaccin, produs care va fi disponibil în cantități mari.

Citește și: Vaccinul împotriva COVID-19 se apropie

Un alt vaccin despre care vorbește publicația online citată, dezvoltat de GSK, folosește ADN recombinat, o tehnologie deja folosită pentru un vaccin împotriva virusului gripal. Compania se așteaptă să intre în etapa de studii clinice în luna septembrie, iar vaccinul să fie disponibil în prima jumătate a anului 2021, puțin mai devreme decât ceea ce a anunțat inițial compania Sanofi. Grupul spune că poate produce până la un miliard de doze pe an.

Paul Hudson, CEO al companiei Sanofi, a explicat în timpul unui briefing de presă, săptămâna trecută, că:

„Există o șansă bună ca acest lucru să nu se întâmple [ca un laborator al altei companii s[ ofere un vaccin eficient și sigur împotriva COVID-19], Noi suntem puțin mai lenți, dar avem șanse mai mari de succes”.

Totodată, compania Sanofi colaborează cu Translate Bio, o companie de biotehnologie cu sediul în Statele Unite, pentru a descoperi un vaccin bazat pe tehnologia ARNm (ARN mesager - n.n.).

Laboratorul are în plan să înceapă un studiu clinic de fază I până la finalul acestui an și, dacă rezultatele sunt pozitive, intenționează să obțină aprobarea în a doua jumătate a anului viitor pentru a produce în masă vaccinul pentru COVID-19.

Sursa citată amintește că și alte laboratoare au început deja studiile clinice, iar printre acestea se află compania americană Moderna, care își dorește să intre în cea de-a treia și ultima fază în iulie anul acesta. Compania farmaceutică AstraZeneca și oamenii de știință de la Universitatea din Oxford spun că ei se așteaptă la rezultate în această toamnă, referitoare la eficacitatea vaccinului pe care îl dezvoltă în prezent în colaborare.

The Brussels Times mai scrie că CEO-ul Sanofi, Paul Hudson, a fost întrebat despre această aparentă întârziere în comparație cu competitorii săi. Acesta a declarat: „Noi avem singurul vaccin din această cursă care oferă o platformă dovedită, care funcționează la scară largă”, pe baza tehnologiei de ADN recombinat.

„Probabilitatea noastră de peste 70% de obținere a eficacității (a vaccinului) este probabil mai mare decât a oricărei alte companii”, a conchis Paul Hudson.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe