Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Moderna: participanți înscriși într-un studiu pentru vaccinul candidat anti-COVID de rapel

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 12 martie 2021, ora 10:48

Compania farmaceutică Moderna a anunțat recent că primii participanți au fost înscriși în studiul de evaluare a vaccinului de rapel candidat împotriva COVID-19.

Astfel, primii participanți au primit dozele de vaccin COVID-19 modificate de companie, se arată într-un comunicat remis redacției. În acest studiu vor fi înscriși 60 de participanți vaccinați anterior cu mRNA-1273 în faza 2, pentru a evalua vaccinul candidat de rapel împotriva variantei B.1.351 care a fost identificată în Africa de Sud. 

medici vaccinati

Totodată, studiul va evalua două doze ale vaccinului de rapel candidat, la diferite niveluri ale dozei, împotriva variantei B.1.351, identificată pentru prima dată în Africa de Sud (așa-numita variantă sud-africană a virusului SARS-CoV-2).

Compania mai precizează că un alt protocol pentru a evalua o singură doză de rapel de 50 μg de mRNA-1273 pentru participanții în faza 2 se află deja în desfășurare.

Vaccinul mRNA-1273.351 al companiei Moderna este un candidat multivalent care combină produsul mRNA-1273 (vaccinul autorizat de Moderna împotriva tulpinilor ancestrale) și vaccinul mRNA-1273.351 într-un singur vaccin, creat pentru a provoca un răspuns imun mai larg atât în serile primare, cât și atunci când este administrat ca rapel acelor persoane care au primit anterior vaccinul mRNA-1273.

Datele publicate anterior au arătat că vaccinarea cu produsul împotriva COVID-19 de la moderna a produs titruri neutralizante împotriva tuturor variantelor esențiale testate, inclusiv împotriva B.1.1.7, identificată prima dată în Marea Britanie, și împotriva B.1.351, cu o reducere de șase ori în privinta titrurilor neutralizante împotriva B.1.351, se arată în comunicat.

Un amendament la studiul de fază 2 va înrola 60 de participanți care au fost anterior vaccinați cu mRNA-1273 pentru a primi o singură doză de rapel dintre cele de mai jos, potrivit companiei:

  • 20 μg dintr-un vaccin candidat creat pentru o variantă specifică, mRNA-1273.351, bazat pe varianta B.1.351 identificată în Africa de Sud (20 de participanți)
  • 50 μg din vaccinul mRNA-1273.351 (20 de participanți)
  • 50 μg dintr-un vaccin candidat multivalent de rapel, mRNA-1273.211, care combină mRNA-1273, vaccinul autorizat de Moderna împotriva tulpinilor ancestrale, și mRNA-1273.351 într-un singur vaccin (20 de participanți).

Etichete: vaccin covid moderna vaccin moderna Moderna varianta din marea britanie varianta noua coronavirus varianta sud-africana varianta din Africa de Sud

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC