Newsflash
Industria farmaceutică

O nouă concentrație de Euthyrox, disponibilă pentru pacienții români

de Florentina Ionescu - sept. 21 2021
O nouă concentrație de Euthyrox, disponibilă pentru pacienții români

Potrivit unui anunț făcut de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România - ANMDMR, în țara noastră este disponibilă o nouă concentrație de Euthyrox.

ANMDMR a publicat vinerea trecută un anunț, în secțiunea „În atenția profesioniștilor din domeniul sănătății”.

euthyrox levotiroxina

Astfel, reprezentanții ANMDMR spun că au fost informați de către compania Merck România SRL că, începând cu data de 1 septembrie 2021, compania farmaceutică pune la dispoziția pacienților români o nouă concentrație de Euthyrox (levotiroxină). Este vorba despre concentrația de 150 micrograme în cutii a câte 100 de comprimate.

Prețul acestui medicament a fost publicat în cadrul ordinului nr. 1599 din 18 august 2021 privind modificarea şi completarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.165/2020 pentru aprobarea preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, valabile în România, potrivit sursei citate. 

Astfel, în acest moment există disponibile pe piață, patru concentrații de Euthyrox 25 mcg, 50 mcg, 100 mcg și 150 mcg, iar în viitorul apropiat se așteaptă a fi disponibile încă două noi concentrații, 75 mcg și 125 mcg.


Notă autor:

Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe