Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

O nouă tranșă de favipiravir va intra în țară

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 10 martie 2021, ora 12:07

Compania farmaceutică Terapia a anunțat că a adus în ţară o nouă tranşă de favipiravir şi aşteaptă undă verde din partea autorităţilor române pentru a livra şi ivermectină.

Terapia - o companie SUN PHARMA anunță intrarea în țară a unei noi tranşe de 1.165.000 de tablete de FluGuard ( favipiravir), folosit în tratamentul COVID-19, conform protocolului naţional de tratament. 

favipiravir tablete

Aceste doze vor fi distribuite unităților medicale desemnate tratării pacienţilor COVID-19, prin Alliance Healthcare, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Astfel, compania îşi doreşte să sprijine sistemul sanitar românesc în lupta cu al treilea val pandemic prin asigurarea unor stocuri suficiente de favipiravir, necesare tratării pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-COV-2.

Până în prezent, Terapia a livrat cantităţi record de favipiravir pentru spitalele din România, iar peste 25.000 de pacienţi cu forme uşoare şi medii de Covid-19 au putut fi trataţi cu succes de medicii români cu acest antiviral, care s-a dovedit eficient împotriva bolii provocate de noul coronavirus.

În continuare, compania îşi va menţine angajamentul de a asigura accesul la tratamentul cu favipiravir și de a răspunde nevoilor imediate pentru pacienţii spitalizaţi şi diagnosticaţi cu COVID-19, din România, se mai arată în comunicat.

Se dorește fabricarea favipiravir în ţară

Reprezentanții companiei mai spun că au început probele tehnologice în vederea confirmării posibilităţii de a fabrica Favipiravir în ţară. Astfel, imediat ce acesta posibilitate va fi confirmată, Terapia va începe producţia de favipiravir în România, sub brandul FluGuard, pentru a asigura o aprovizionare stabilă și un acces rapid al pacienților la un tratament eficient împotriva COVID-19.

„Terapia își continuă angajamentul de a lupta împotriva COVID-19. Această nouă tranșă de FluGuard, pe care compania noastră a adus-o în țară vine în completarea altor livrări record, care până în prezent au ajutat la tratarea a peste 25.000 de mii de pacienți COVID cu forme medii și ușoare. În plus, am explorat posibilitățile pentru extinderea capacității de furnizare a acestui medicament esențial anti-COVID și am demarat verificarea proceselor tehnologice în vederea fabricării acestui preparat în țară, pentru că ne dorim să putem satisface această nevoie la nivel național, mai ales că ne pregătim de intrarea în cel de-al treilea val pandemic”, a declarat Dr. Dragoș Damian, CEO Terapia.

 

Etichete: Terapia Sun Pharma dragos damian Favipiravir Fluguard protocol de tratament covid-19 tratament covid tratament covid-19 tratament coronavirus ivermectina

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.