Newsflash
Industria farmaceutică

Opțiuni terapeutice novatoare pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare

de L. Budin - feb. 22 2022
Opțiuni terapeutice novatoare pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare

Din septembrie 2021, pacienții români cu risc cardiovascular au la dispoziție opțiuni de tratament de ultimă generație pentru scăderea LDL-colesterolului.

Pacienții cu risc cardiovascular  - dislipidemii, ateroscleroză, risc de infarct miocardic -  au la dispoziție, din luna septembrie anul trecut, pe lângă tratamentul standard, opțiuni de tratament de ultimă generație care pot oferi scăderea suplimentară a LDL-colesterolului, se arată într-un comunicat Amgen România.

Opțiunile terapeutice sunt disponibile în baza unor contracte de tip cost-volum semnate de statul român, peste 70.000 de pacienți cu afecțiuni cardiovasculare putând beneficia de tratament.

România, conform datelor din 2019, ocupă printre primele locuri în Europa ca mortalitate a populaţiei din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 781 decese la 100.000 de locuitori, faţă de media europeană de 467 la 100.000 de locuitori, se arată în comunicat. Bolile cardiovasculare reprezintă prima cauză de deces în ţara noastră.

Riscul afecțiunilor cardiovasculare, inclusiv cele generate de hipercolesterolemie, poate fi redus considerabil dacă diagnosticarea se face la timp, prin vizita la medic și dacă pacientul primește tratament potrivit, se mai arată în comunicat.

Tratamentul de bază este cel cu statine. De curând a fost aprobată la nivel european și a intrat pe piața din România o nouă clasă de medicamente biologice, inovatoare, cu rezultate foarte bune în scăderea LDL-colesterolului. Aceste medicamente se administrează doar în baza unei prescripții medicale.

Amgen colaborează cu partenerii din sistemul medical, pentru ca, împreună, să inovăm în beneficiul pacienților. În lupta împotriva bolilor cu impact major asupra speranței de viață și asupra calității vieții pacienților, cum este hipercolesterolemia și boala aterosclerotică, este nevoie de inovație continuă și de noi tratamente”, a declarat Alina Culcea, director general Amgen România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe