Newsflash
Industria farmaceutică

Peste 1 milion de tablete de favipiravir vor fi aduse mâine în țară

de Florentina Ionescu - ian. 19 2021
Peste 1 milion de tablete de favipiravir vor fi aduse mâine în țară

În curând, în țară va ajunge o nouă tranșă de favipiravir, un medicament anti-COVID. Producătorul acestuia anunță că peste 1 milion de tablete de FluGuard (favipiravir) vor fi aduse în 20 ianuarie în ţară.

Mâine vor intra în țară aproximativ 1.125.000 de tablete de FluGuard (favipiravir), această nouă tranșă de medicament anti COVID-19 fiind cea mai mare cantitate pe care Terapia - o companie SUN PHARMA a livrat-o până în acest moment, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

favipiravir tablete

Furnizarea acestei cantități importante de FluGuard care va intra în depozitele Alliance Healthcare, vine în completarea celor 770.000 de tablete pe care Terapia le-a adus în țară, în mai multe tranșe, începând cu octombrie 2020.

Dozele anterioare au fost distribuite unităților spitalicești pentru tratarea a peste 10.000 de pacienți cu forme ușoare și medii de COVID-19, potrivit sursei citate.

În plus, în prezent Terapia poartă discuții cu autoritățile pentru extinderea accesului la acest medicament pentru pacienții diagnosticați cu forme ușoare sau moderate de COVID-19 care sunt tratați în centrele ambulatorii precum și în cabinetele medicilor de familie.

„Suntem bucuroși că am reușit să contribuim în continuare la facilitarea accesului pacienților spitalizați cu COVID-19 la un tratament eficient împotriva virusului SARS-CoV-2. În acest moment purtăm discuții cu autoritățile pentru a identifica varianta optimă de distribuire a acestui medicament pentru medicii de familie care tratează pacienții COVID-19 în centrele ambulatorii. Astfel, vom putea asigura accesul acestor pacienți la tratamentul oral cu FluGuard pentru tratarea simptomelor ușoare și moderate de COVID-19, la recomandarea medicului de familie”, a declarat dr. Dragoș Damian, CEO Terapia.

Eforturi pentru a acoperi nevoia de acest medicament

Deși în România a fost demarată campania națională de vaccinare împotriva COVID-19, numărul pacienților infectați cu noul coronavirus care necesită un tratament eficient este în continuare unul foarte ridicat.

Pentru a acoperi această nevoie, compania farmaceutică menționată își va menține angajamentul și va continua să livreze lunar medicamentul esențial în tratarea formelor ușoare și moderate ale infecției cu virusul SARS-CoV-2, pentru a susține lupta împotriva COVID-19.

Favipiravir – antiviralul care a demonstrat eficacitate clinică împotriva COVID-19

Favipiravir (FluGuard) este un medicament antiviral de spectru larg, folosit în Japonia încă din 2014 pentru a trata infecțiile cauzate de virusul gripal.

În prezent, acest medicament și-a dovedit eficiența în tratarea bolnavilor diagnosticați cu coronavirus și este utilizat la scară largă în protocoalele terapeutice ale unor state precum Rusia, China, India precum și în alte țări din zona asiatică.

După apariția COVID, studiile clinice au demonstrat că favipiravirul reduce durata bolii până la vindecare, de la 15 la mai puțin de 12 zile. În același timp ameliorează și simptomele infecției provocate de SARS-Cov-2.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe