Newsflash
Industria farmaceutică

Program de Granturi MSD privind politicile de sănătate în domeniul cancerului

de Dorina Novac - iul. 23 2020
Program de Granturi MSD privind politicile de sănătate în domeniul cancerului

Compania farmaceutică MSD România lansează un apel de proiecte pentru programul de granturi privind politicile de sănătate în domeniul cancerului.

Potrivit unui comunicat de presă, MSD România a fost preselectată, în cadrul grupului american MSD, să lanseze o invitație publică către comunitatea științifică și academică din țară pentru a depune proiecte de cercetare în vederea finanțării prin acest program de granturi competitive.

program de granturi
Sursă imagine: unsplash.com

 

Astfel, termenul limită de depunere a proiectelor este 14 august 2020.

Reprezentanții companiei spun că programul de Granturi MSD va finanța, în anul 2020, un număr de opt granturi (finanțări nerambursabile) la nivel global.

Fiecare grant va fi evaluat la o sumă de până la 50.000$ și va oferi finanțare pentru proiectele de politici în domeniul sănătății și pentru a crea oportunități de încurajare a dialogului și de diseminare a descoperirilor care oferă acces la tratamentul împotriva cancerului.

„Invităm și încurajăm comunitatea de cercetători din România să participe la Programul de Granturi MSD, care poate contribui astfel la dezvoltarea de noi politici care să răspundă provocării reprezentată de povara cancerului. (...) Pe lângă sprijinirea activității de cercetare independentă, programul va oferi un cadru internațional cercetătorilor pentru a împărtăși idei asupra problemelor urgente în politicile din domeniul cancerului”, a declarat Nicolas Renard, managing director MSD România.

Sursa citată precizează că întregul proces are la bază o procedură de selecție bazată pe concurență.

Mai mult, potențialii candidați trebuie să aibă în vedere că acest program independent de granturi se concentrează asupra politicilor de sănătate: legislație, reglementări, programe guvernamentale și acțiuni în domeniul cancerului.

Acest program nu va lua în considerare granturile pentru cercetări privind terapiile clinice specifice sau a rezultatelor asociate cu astfel de terapii.

Criterii de selectare a celor mai bune cereri de granturi:

  • Abordarea unor subiecte relevante pentru politicile publice din domeniul sănătății cu privire la cancer;
  • Probabilitatea de a avansa cunoștințele existente cu privire la temele prezentate;
  • Probabilitatea de a dezvolta o lucrare de calitate adecvată care să fie publicată într-un jurnal de specialitate;
  • Demonstrarea motivelor pentru care cercetarea propusă este relevantă pentru factorii de decizie și modul în care rezultatele cercetării vor fi răspândite în mod eficient;
  • Cercetarea este efectuată de solicitanți cu o experiență dovedită în realizarea de cercetări independente de înaltă calitate privind politicile de sănătate;
  • Contractat printr-o instituție care își desfășoară activitatea fără scop lucrativ și îndeplinește condițiile prevăzute în propunere;
  • Cercetarea nu trebuie să acopere ceea ce MSD clasifică drept cercetare privind siguranța și eficacitatea medicamentului/terapiei.

Domeniile de cercetare includ:

  • Valoarea socială a terapiilor împotriva cancerului;
  • Soluții privind finanțarea și accesul la tratament;
  • Inovarea în tratamentul cancerului;
  • Cancerul și COVID-19.

Descrierea integrală a Programului de Granturi MSD și condițiile de eligibilitate sunt disponibile aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe