Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

RASCI aniversează cinci ani de la înființare

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 30 iunie 2021, ora 11:18

RASCI, asociația reprezentativă pentru segmentul de medicamente fără prescripție medicală, suplimente alimentare și dispozitive medicale pentru îngrijire personală din România aniversează cinci ani de la înființare.

Campania „Despre sănătate, cu responsabilitate” desfășurată de Asociație este singurul demers educațional la nivel național cu privire la utilizarea corectă a medicamentelor fără prescripție medicală, a suplimentelor alimentare și a dispozitivelor medicale pentru îngrijire personală.

suplimente alimentare

Aceasta se derulează fără întrerupere cu sprijin instituțional și susținere din partea profesioniștilor din domeniul sănătății încă din anul 2017.

„În plus, RASCI s-a angajat să popularizeze Ziua Îngrijirii Personale, marcată în data de 24 iulie la nivel european, ca mijloc adițional de promovare a multiplelor beneficii ale utilizării informate și responsabile a produselor din sfera îngrijirii personale. Mai mult, RASCI a fost și partenerul local al primei conferințe internaționale Nicholas Hall din România, dedicată în exclusivitate industriei de îngrijire personală”, se arată într-un comunicat.

Totodată, reprezentanții Asociației sunt implicați activ în dialogul legislativ pe teme de impact, precum reglementarea unitară a suplimentelor alimentare, implementarea Regulamentului european privind dispozitivele medicale sau comunicarea comercială a acestor categorii de produse, modificarea statutului unor produse cu prescripție medicală în OTC, promovarea OTC pe rețele de socializare și aplicații mobile, etc.

„Propunerile înaintate, alături de experiența și competențele membrilor RASCI, au avut o contribuție valoroasă în conturarea cadrului de reglementare actual, fie că vorbim despre segmentul de suplimente alimentare sau de dispozitivele medicale. Vom depune eforturi în continuare pentru a ne asigura că industria pe care o reprezentăm va avea un cadru legislativ optim, care să vină în beneficiul sănătății românilor pe termen lung”, a declarat Diana Mereu, director executiv RASCI.

Potrivit sursei citate, prin elaborarea propriului Cod Etic, și a unui set de Ghiduri de bune practici pentru comunicarea comercială aferentă suplimentelor alimentare și dispozitivelor medicale, actualizate periodic, RASCI a depus eforturi constante pentru a crea un standard unitar, la nivelul membrilor asociației dar și al întregii industrii.

„Pandemia a generat schimbări comportamentale, iar oamenii au devenit mai dispuși să își trateze singuri afecțiunile minore sau să ceară sfatul farmaciștilor în gestionarea acestora. (...) RASCI va continua demersurile sale în acest sens și invităm și alți actori din piață să ni se alăture”, a adăugat Diana Mereu.

Etichete: rasci suplimente alimentare medicamente

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC