Newsflash
Industria farmaceutică

Roche lansează un nou sistem de diagnosticare moleculară

de L. Budin - dec. 6 2021
Roche lansează un nou sistem de diagnosticare moleculară

Grupul Roche lansează cobas 5800, un nou sistem de diagnosticare moleculară, pentru a extinde accesul la teste și a îmbunătăți îngrijirea pacienților.

Roche lansează sistemulcobas® 5800, un nou instrument de laborator molecular, în țările care acceptă marcajul CE, se arată într-un comunicat.

cobas 5800 JPG Testarea reprezintă una dintre primele linii de apărare pentru a proteja starea generală de bine a unui pacient și este de o importanță vitală în orientarea rapidă a tratamentului acestuia. Sistemul cobas 5800 ajută la abordarea provocărilor cu care se confruntă laboratoarele din cauza creșterii numărului de teste pentru pacienți, a complexității sistemului de compensare și a necesității unui meniu de teste mai diversificat, oferind în același timp rezultate semnificative prompte.

Diagnosticul continuă să revoluționeze modul în care furnizorii de servicii medicale îngrijesc pacienții și este esențial, acum mai mult ca niciodată, accesul comunității medicale la soluții de testare fiabile și precise”, a declarat Thomas Schinecker, CEO Roche Diagnostics. 

Sistemul cobas 5800, cel mai nou membru al gamei Roche Molecular, se bazează pe inovația sistemelor cobas® 6800 și cobas® 8800, făcând testele moleculare accesibile pentru mai mulți pacienți din întreaga lume.

Roche anticipează că va primi aprobarea Administrației americane pentru alimente și medicamente din SUA (U.S. Food and Drug Administration) în cursul trimestrului III din 2022.

Sistemul este o soluție de testare moleculară PCR în timp real, care oferă performanțe excelente și utilitate cu valoare adăugată într-un spațiu compact. Oferă automatizare, consolidare, integrare și standardizare – făcându-l o soluție scalabilă și eficientă din punct de vedere al costurilor pentru laboratoarele mai mici care caută performanțe de laboratoare mari sau pentru laboratoarele mari care caută agilitate de laboratoare mici.

Este construit pentru a oferi un flux de lucru complet automatizat care cuprinde furnizarea, transferul și pregătirea probei, amplificarea și detecția, calcularea rezultatelor și transmiterea acestora către sistemul informatic de laborator (Laboratory Information System - LIS). Modulul unic permite un timp de așteptare de până la opt ore, reducând astfel timpul de lucru, ceea ce poate duce la îmbunătățirea productivității, la reducerea posibilităților de eroare și la timpi de execuție mai previzibili.

Sistemul va oferi același meniu ca și sistemele cobas 6800 și 8800, inclusiv testul cobas® SARS-CoV-2. Sistemul oferă o capacitate extinsă la bord, permițând laboratoarelor să prelucreze simultan mai multe teste și furnizează până la 144 de rezultate într-o tură de opt ore. Acest sistem simplificat de testare moleculară va permite majorității laboratoarelor să își concentreze mai mult de 90 la sută  din testele moleculare de rutină pe o singură platformă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe