Newsflash
Industria farmaceutică

Sanofi lansează a doua ediție a programului de granturi „Agenții Schimbării”

de Dorina Novac - sept. 14 2020
Sanofi lansează a doua ediție a programului de granturi „Agenții Schimbării”

Pentru a le fi alături persoanelor care se confruntă cu dermatita atopică, Sanofi Genzyme și Regeneron lansează, la nivel global, a doua ediție a programului de granturi „Agenții Schimbării”.

Potrivit unui comunicta de presă, „Agenții Schimbării” este o inițiativă tip provocare, prin care se dorește identificarea de noi soluții în combaterea celor mai mari provocări cu care se confruntă persoanele care trăiesc cu dermatită atopică (DA), o boală cronică inflamatorie a pielii.

sanofi wikipedia

Programul se adresează organizațiilor non-profit, inclusiv asociațiilor de pacienți și profesionale, precum și persoanelor fizice sau grupurilor de persoane fizice care lucrează în parteneriat cu orice tip de organizație non-profit.

„Sanofi Genzyme își dorește să inspire comunități, asociații de pacienți, grupuri și organizații non-profit din întreaga lume, care să colaboreze și să genereze soluții transformative pentru unele dintre cele mai mari probleme cauzate de dermatita atopică, în beneficiul celor care suferă de această afecțiune”, a declarat dr. Doina Mușetescu, General Manager Sanofi Genzyme, Romania&Moldova.

Tema ediției de anul acesta este „Confruntarea cu incertitudinea”, ilustrând nu doar contextul actual, ci și nevoia de a identifica soluții la imprevizibilitatea zilnică a dermatitei atopice.

Sanofi precizează că propunerile de proiecte pot fi trimise în perioada 14 septembrie – 12 octombrie 2020.

Acestea vor fi revizuite de o comisie de experți compusă din lideri globali din comunitatea dermatitei atopice, precum și reprezentanți ai Sanofi Genzyme și Regeneron. În final, la nivel global, vor fi alese maximum cinci propuneri de proiecte, cărora le vor fi acordate câte un grant în valoare de până la 10.000 USD.

De asemenea, beneficiarii granturilor vor avea posibilitatea să prezinte și să discute ideile lor cu specialiști în inovație din domeniul sănătății, pentru a le putea transpune apoi în soluții în sprijinul comunității pacienților cu dermatită atopică.

Informații detaliate despre cerințele propunerii și procesul de evaluare pot fi accesate AICI.

„Dermatita atopică este o boală cronică inflamatorie, a cărei formă moderat – severă este caracterizată de simptome imprevizibile persistente precum pruritul intens, uscăciunea și crăparea pielii; sângerarea și supurațiile tegumentului se pot agrava brusc și pot provoca tulburări semnificative în viața persoanelor care trăiesc cu această boală. Impactul dermatitei atopice forma moderată până la severă, inadecvat controlată, asupra calității vieții persoanelor afectate, merge dincolo de efectele fizice, vizibile cu ochiul liber”, a declarat dr. Andrei Teodorescu, director medical Sanofi Genzyme, Romania & Moldova.

Prima ediție a programului „Agenții Schimbării” a abordat teme precum bullying-ul sau prejudecățile cu care se confruntă adulții și adolescenții care trăiesc cu dermatită atopică.

În 48 de zile au fost înscrise 44 de propuneri de proiecte. Au fost trimise idei din 15 țări, care au variat de la eforturi locale mici la nivel local, până la grupuri de susținere a pacienților la scară largă, cu acoperire globală.

Lista proiectelor care au primit finanțare poate fi consultată AICI.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe