Newsflash
Industria farmaceutică

SanoVita lansează o gamă proprie de suplimente alimentare

de Dr. Laura Davidescu - nov. 8 2021
SanoVita lansează o gamă proprie de suplimente alimentare

Sanovita, unul dintre producătorii și distribuitorii importanți de alimente de origine vegetală, a lansat o gamă proprie de suplimente alimentare.

Noua gamă de suplimente alimentare s-a lansat sub marca SanoVita Wellness și este formată din mai multe produse sub formă de jeleuri și acadele nutritive, fără zahăr și aromatizate cu extracte naturale, fiind ușor de administrat.

Studiile arată că 1 din 8 români suferă de diabet, iar consumul mediu de zahăr/persoană/an este de circa 25 de kg, de două ori mai mare decât media europeană. Astfel, producătorul a decis să înlocuiască zahărul cu xylitolul, ce are un rol activ în menținerea sănătății dinților. Totodată, jeleurile și acadelele reprezintă o soluție optimă pentru administrarea de suplimente alimentare, în condițiile în care studiile au relevat că aproximativ 40% dintre români experimentează dificultate în înghițirea de medicamente.

Gama SanoVita Wellnes numără produse cu rol probiotic pentru adulți și copii,  produse pentru întărirea imunității, multiminerale și acadele pentru greață și vărsături, dureri în gât ș.a.

Conform cercetărilor, în România s-a observat o creștere a vânzării de jeleuri nutritive în 2020, însă anumite bariere de consum, cum ar fi conținutul crescut de zahăr și efectul negativ asupra dinților, au menținut jos ponderea acestora în categoria de suplimente alimentare și vitamine.

„SanoVita debutează pe piața de suplimente alimentare printr-o formulă inovatoare de jeleuri și acadele nutritive care întrunesc un cumul unic de atribute-cheie: lipsa zahărului, ingrediente exclusiv vegetale și doar arome naturale. (...) Am creat o gamă de suplimente prietenoase, care să asigure aportul de vitamine și minerale necesar pentru o viață sănătoasă și echilibrată”, a declarat Mircea Stoica, CEO SanoVita.

jeleuri si acadele sanovitaCitește și:

Câte suplimente alimentare au luat românii în primele 6 luni de pandemie

62% dintre români folosesc medicamente fără prescripție

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe