Newsflash
Industria farmaceutică

Studii: molnupiravir are activitate antivirală împotriva Omicron

de L. Budin - ian. 28 2022
Studii: molnupiravir are activitate antivirală împotriva Omicron

Conform unor studii independente in vitro, molnupiravir, medicamentul antiviral oral pentru tratamentul COVID-19, a arătat activitate împotriva variantei Omicron.

MSD (Merck Sharp & Dohme) și Ridgeback Biotherapeutics au anunțat date din șase studii preclinice, realizate de cercetători din cadrul unor instituții din șase țări, respectiv din Belgia, Cehia, Germania, Polonia, Olanda și SUA, se arată într-un comunicat. 

molnupiravir

S-au folosit teste pe bază de celule, pentru a evalua activitatea antivirală a molnupiravir și a altor agenți antivirali COVID-19 împotriva diferitelor variante de SARS-CoV-2, inclusiv Omicron.

Până acum, molnupiravir nu a mai fost evaluat împotriva Omicron, în cadrul unor studii clinice, se arată în document.

Aceste rezultate din mai multe studii independente in vitro care arată că molnupiravir are activitate antivirală consistentă împotriva Omicron, varianta primară care circulă la nivel global, ne oferă și mai multă încredere în potențialul medicamentului molnupiravir de a fi o opțiune importantă de tratament pentru adulții cu forme uşoare până la moderate de COVID-19 care prezintă un risc ridicat de progresie către forme severe de boală și deces”, a spus dr. Dean Y. Li, președinte, MSD Research Laboratories. 

Molnupiravir, dezvoltat de MSD în colaborare cu Ridgeback Biotherapeutics, a fost autorizat pentru utilizare în peste 10 țări, inclusiv în Statele Unite, Marea Britanie și Japonia.

Pe baza mecanismului său de acțiune, împreună cu aceste noi descoperiri care demonstrează activitatea in vitro împotriva diferitelor variante ale SARS-CoV-2, inclusiv Omicron, anticipăm că molnupiravir va continua să fie activ împotriva variantelor care prezintă motive de îngrijorare și un instrument important în lupta împotriva COVID-19”, a spus Wendy Holman, director executiv, Ridgeback Biotherapeutics.

Accesul global la acest medicament a fost o prioritate pentru MSD și Ridgeback.

Cele două companii au oferit acces cât mai rapid la molnupiravir, la nivel global, printr-o abordare care a presupus investiții la risc în producția a milioane de tratamente complete; stabilirea diferențiată a prețului de comercializare în funcție de capacitatea guvernelor de a finanța serviciile de sănătate; semnarea de acorduri de achiziție cu guvernele; alocarea a până la 3 milioane de tratamente complete pentru distribuție prin UNICEF și ACT (Accelerator Therapeutics Partnership); acordarea de licență voluntară producătorilor de medicamente generice și către Medicines Patent Pool, pentru ca varianta generică a molnupiravir să devină disponibilă în peste 100 de țări cu venituri mici și medii, după autorizarea de punere pe piață sau aprobarea locală. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe