Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Takeda, de 241 de ani în slujba pacienților din întreaga lume

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 10 iunie 2022, ora 12:20

Compania biofarmaceutică Takeda, cu sediul central în Japonia, a împlinit anul acesta 241 de ani de activitate.

Activitatea companiei se concentrează pe patru domenii terapeutice importante: oncologie, boli rare, neuroștiințe și gastroenterologie.

Takeda

Povestea Takeda, de la fondare până în 2022

„În 1781, Chobei Takeda I începea să comercializeze medicamente japoneze și chinezești din plante în Doshomachi, cartierul medicinei din Osaka, Japonia. Fondatorul Takeda dobândește o reputație de integritate a afacerii și calitate a produselor și serviciilor. Aceste caracteristici și valori se perpetuează de-a lungul anilor și sunt încorporate în filozofia Takeda, care stă și astăzi baza funcționării companiei”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Takeda Europa de Est se asociază cu MedUniverse pentru o strategie digitală

La scurt timp după începerea activității farmaceutice, a fost înființată divizia de testare. În 1915, a fost înființată divizia de cercetare, care a cercetat și dezvoltat noi produse farmaceutice.

Sistemul de cercetare și dezvoltare (R&D) implementat în această perioadă a fost fundamentul care a dus la transformarea Takeda în compania care este astăzi prezentă în 80 de țări și cu peste 50.000 de angajați.

„Avem o istorie de 241 de ani și cred că longevitatea Takeda se datorează faptului că întotdeauna am ales să privim înainte și să tratăm pacienții ca pe o familie, punându-i în centrul a tot ceea ce facem. Atât la nivel global, cât și la nivel regional, vom continua să oferim o creștere durabilă prin asigurarea accesului pacienților la tratamentele noastre inovatoare. Takeda și-a păstrat aceleași valori încă de la înființare - integritate, echitate, dreptate și perseverență - chiar dacă instrumentele pe care le folosim s-au schimbat în timp, am evoluat și ne-am adaptat constant”, a declarat Cristina Barbu, Country Head Takeda România.

Compania se află în slujba pacienţilor de pretutindeni, prin cercetarea şi dezvoltarea produselor inovatoare în arii terapeutice majore, dar care investeşte, de asemenea, şi în cercetarea şi dezvoltarea terapiilor derivate din plasmă şi în vaccinuri.

Etichete: takeda romania takeda Oncologie produse farmaceutice

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.