Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

UE va cumpăra 300 de milioane de doze de vaccin COVID-19 de la Pfizer

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 12 noiembrie 2020, ora 10:32

Uniunea Europeană a autorizat în mod formal un al patrulea contract cu compania farmaceutică Pfizer și cu partenerul său, laboratorul german BioNTech.

Contractul este pentru a achiziționa până la 300 de milioane de doze din candidatul lor la vaccinul împotriva noului coronavirus, dacă acesta se dovedește că este sigur și eficient împotriva SARS-CoV-2.

vaccin covid

Potrivit CNN, Pfizer a anunțat luni că o analiză a datelor despre vaccinul său împotriva coronavirusului arată că acest produs este peste 90% eficient.

„În contextul anunțului promițător făcut luni de BioNTech și Pfizer referitor la vaccinul lor, sunt fericită să vă anunț înțelegerea de astăzi... de a achiziționa 300 de milioane de doze”, a declarat miercuri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Potrivit BioNTech, contractul cu UE va garanta aprovizionarea de 200 de milioane de doze, cu opțiunea de a achiziționa alte 100 de milioane de doze. Compania farmaceutică a spus că se așteaptă ca furnizarea vaccinului să înceapă la finalul anului 2020, în funcție de aprobarea vaccinului de European Medical Agency.

Etichete: vaccin covid-19 vaccin coronavirus Uniunea Europeană Comisia Europeana Comisia Europeană vaccin pfizer pfizer biontech

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.