Newsflash
Industria farmaceutică

Un producător de medicamente veterinare produce geluri igienizante

de Dorina Novac - mai 8 2020
Un producător de medicamente veterinare produce geluri igienizante

Pasteur Filiala Filipești, producător de preparate biologice și de medicamente generice veterinare din România, a lansat o gamă de igienizanți sub formă de soluții și gel pe bază de alcool în concentrație de 70%, în 9 forme de prezentare.

Potrivit unui comunicat de presă, Pasteur Filiala Filipești, care produce deja soluții dezinfectante profesionale, apreciază că va putea ajunge la un volum lunar de 50 tone de igienizanți CleanSkin.

geluri igiena

„Industria veterinară poate contribui la eforturile împotriva pandemiei. Prin compania noastră, Pasteur Filiala Filipești, avem competențele și capacitățile de a dezvolta și produse pentru uz uman. Linia de igienizanți de mâini pe care o lansăm va ajuta la creșterea per ansamblu a disponibilității și accesibilității dezinfectanților de uz larg. Contribuțiile companiilor din diverse domenii ne ajută pe noi toți să facem față mai bine situației actuale”, a declarat Irina Roșu, CEO al grupului Farmavet - Pasteur.

Soluțiile CleanSkin, conform sursei citate, au fost formulate în laboratoarele companiei pentru a include agenți care să prevină deshidratarea și să ajute la reducerea inflamațiilor epidermei (aloe vera și glicerină), asigurând în același timp eficiența igienizării.

Produsele sunt disponibile în diverse variante de prezentare, de la 30ml la 5 l.

Pasteur Filiala Filipești este și producătorul dezinfectantului Aldezin, biocid testat și certificat de laboratorul J.S Hamilton Polonia ca fiind eficient împotriva coronavirusurilor umane într-o concentrație de 3%, cu un timp de expunere de 60 de minute.

Aldezin a fost recent avizat pentru categoria TP2 - dezinfectare în spații publice, private și industriale – de către Comisia de Biocide a Ministerului Sănătății.


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe