Newsflash
Industria farmaceutică

Zentiva a investit în panouri fotovoltaice pentru fabrica Labormed

de L. Budin - nov. 23 2022
Zentiva a investit în panouri fotovoltaice pentru fabrica Labormed

Zentiva a investit într-un un proiect energetic cu panouri fotovoltaice pentru fabrica Labormed, scopul fiind dezvoltarea sustenabilă a companiei.

Grupul Zentiva în România a finalizat un proiect pentru producția de energie electrică prin panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 200 kW. Sistemul va asigura 10% din consumul de energie al fabricii de medicamente generice Labormed, el reprezentând o etapă importantă în procesul de dezvoltare sustenabilă a companiei, se arată într-un comunicat. 

panouri-zentiva

Proiectul la cheie include 372 module fotovoltaice de 540Wp și a fost finalizat, conform angajamentului, în 3 luni de zile.

Propria capacitate de producție de energie pe care o inaugurăm se înscrie în angajamentul Grupului Zentiva de a obține neutralitatea emisiilor de carbon până în 2030. Investiția realizată contribuie în mod direct la obiectivele operaționale de reducere a emisiilor de carbon și de obținere a energiei din surse regenerabile. În mod practic și măsurabil, sistemul instalat ne va ajuta să reducem cu 50 de tone emisiile de CO2 la fabrica Labormed”, a declarat Margareta Tănase, director Operațiuni Industriale Zentiva România.

Ambele fabrici ale grupului folosesc deja energie provenită din surse 100% regenerabile.

Acest proiect implementat pentru fabrica noastră Labormed Pharma este un pas înainte pentru că va reduce cu 10% costul cu energia electrică pentru activitatea desfășurată aici, site-ul de producție devenind totodată prosumator. Acest demers se adaugă unui șir lung de inițiative energetice și de eficientizare”, a declarat Dan Bandrabulă, manager Energetic și Facilități Tehnice Zentiva România.

Medici de familie și farmaciști au fost instruiți în domeniul drogurilor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe