Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Infografic: metodele contraceptive folosite de oameni, în funcție de regiune

de Florentina Ionescu - sept. 27 2023
Infografic: metodele contraceptive folosite de oameni, în funcție de regiune

În fiecare an, în data de 26 septembrie, începând cu anul 2007, este celebrată Ziua Mondială a Contracepției. Ea este marcată și în țara noastră.

Ziua Mondială a Contracepției urmărește să încurajeze oamenii să ia decizii informate în ceea ce privește metodele contraceptive, starea de sănătate și propriul viitor, se arată pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică. 

Cu ocazia zilei de 26 septembrie, cei de la Statista.com au realizat un infografic pentru a arăta care sunt metodele contraceptive preferate de oameni, în funcție de zona geografică în care locuiesc.  

În întreaga lume, aproximativ jumătate dintre toate femeile aflate la vârstă fertile și partenerii lor folosesc metode contraceptive, iar această proporție a crescut de la o tremie, cât era în anii 1970. Potrivit unui studio din The Lancet, tipul de metodă contraceptive variază în funcție de țară și de regiune.  

Contracepția, o componentă esenţială a sănătăţii reproductive 

Spre exemplu, metodele cu acțiune mai lungă, precum dispozitivele intrauterine, injecțiile, implanturile și sterilizarea feminine sunt folosite mai degrabă de partenerii căsătoriți sau de cuplurile formate din doi parteneri pentru a preveni o sarcină nedorită. Pe de altă parte, persoanele mai tinere sau persoanele necăsătorite prefer mai degrabă metodele contraceptive cu acțiune pe termen scurt, cum ar fi pilula contraceptive sau prezervativele. 

Conform infograficului de mai jos, prevalența totală a metodelor contraceptive în țările selectate, în anul 2019, este clasificată după următoarele culor: mov (sterilizarea feminină); bleu (pilula contracptivă); albastru închis (prezervative); portocaliu (sterilete – dispozitive intrauterine); roșu (contraceptive injectabile, implanturi și alte metode moderne); galben (metode tradiționale, cum ar fi alăptarea la sân, metoda retragerii, metoda calendarului). 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe