Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

151 de cazuri de salmoneloză asociate consumului de ciocolată

Viața Medicală
L. Budin vineri, 29 aprilie 2022, ora 15:53

Organizația Mondială a Sănătății a confirmat 151 de cazuri de salmoneloză asociate consumului de ciocolată provenită din Belgia, după o analiză genetică realizată în Marea Britanie.

La analiză s-a detectat o legătură genetică între bacteria ce provoacă această boală, Salmonella, şi o serie de produse din ciocolată provenite din Belgia, mai ales produse de tip Kinder, care au fost distribuite în 113 ţări, notează OMS într-un comunicat preluat de EFE și Agerpres.

oua-ciocolata

Potrivit Agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară (UKHSA), focarul de Salmonella Typhimurium este rezistent la şase tipuri de antibiotice.

OMS consideră că riscul ca focarul să se extindă în Europa sau în lume este moderat, mai ales că majoritatea produselor suspecte au fost retrase de pe piaţă.

Belgia este țara cea mai afectată, cu 26 de cazuri raportate, urmată de Franţa (25). În Spania există un singur caz confirmat, iar Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor investighează alte două cazuri. Peventiv, Agenţia spaniolă pentru siguranţă alimentară şi nutriţie a dispus retragerea de piață a tuturor produselor tip Kinder.

Salmoneloza este o boală cu transmitere alimentară asociată în mod obişnuit consumului de ouă, carne şi produse lactate şi provoacă de obicei simptome uşoare, cele mai comune fiind febra, durerea abdominală și greața. Totuşi, acest focar a atras atenţia OMS, deoarece 21 de persoane au prezentat simptome severe, iar 9 au necesitat spitalizare. Cei mai afectaţi au fost în special copii cu vârsta sub zece ani şi femei.

Cazurile de rujeolă au crescut cu 79% în primele două luni, la nivel global

Explozie de cazuri cu hepatită acută severă, în special la copii

Etichete: constatari oms cazuri de salmoneloza consum de cicolata simptome severe

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.