Newsflash
Internaționale

3 iunie: Ziua mondială a bicicletei, dincolo de criză

de L. Budin - iun. 3 2022
3 iunie: Ziua mondială a bicicletei, dincolo de criză

În fiecare an, la data de 3 iunie, este marcată Ziua mondială a bicicletei, potrivit site-ului oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat, la 12 aprilie 2018, o rezoluţie în cadrul celei de-a 72-a sesiuni ordinare de la New York, prin care se sărbătoreşte la 3 iunie, în toată lumea, Ziua mondială a bicicletei, informează Federaţia Europeană a Cicliştilor (ECF), citată de Agerpres.

zi-bicicleta

S-a recunoscut, astfel, unicitatea, longevitatea şi multifuncționalitatea bicicletei, utilizată de două secole ca un mijloc de transport durabil, simplu, accesibil, fiabil, prietenos cu mediul înconjurător.

Rezoluția ONU încurajează statele membre să acorde o atenţie deosebită bicicletei în strategiile de dezvoltare şi să includă bicicleta în politicile şi programele internaţionale, regionale, naţionale şi subnaţionale. De asemenea, este încurajată utilizarea bicicletei pentru dezvoltarea durabilă, consolidarea educaţiei, inclusiv a educaţiei fizice, pentru copii şi tineri, promovarea sănătăţii, prevenirea bolilor, promovarea toleranţei, înţelegerii şi respectului reciproc şi facilitarea incluziunii sociale şi o cultură a păcii.

În timpul carantinei cauzate de pandemie, în 2020 şi în 2021, ciclismul s-a dovedit a fi cel mai sigur şi cel mai eficient mod de transport. Federaţia Europeană a Cicliştilor a făcut o serie de recomandări autorităţilor europene, naţionale şi locale pentru promovarea ciclismului, sub motto-ul „Ciclism, dincolo de criză”. Printre recomandări se numără realizarea unei infrastructuri bine concepute pentru biciclete, prin aşa-numitele „benzi COVID”, reducerea vitezei de circulaţie pentru maşini, în oraşe, la 30 km/h, crearea de către instituţiile europene a unui fond pentru bicicletele electrice, în valoare de cinci miliarde de euro.

Urmele de pesticide de pe fructe și legume le anulează toate beneficiile

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe