Newsflash
Internaționale

300 de cazuri de hepatită severă

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - mai 13 2022
300 de cazuri de hepatită severă

Bilanţul epidemiei de hepatită virală severă la copii a ajuns la aproape 300 de cazuri raportate în 20 de ţări. Autorităţile încă încearcă să determine care este cauza exactă a acestei epidemii care a debutat în Marea Britanie.

        Este posibil ca un adenovirus să producă răspândirea rapidă a cazurilor. Până în acest moment, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat un singur deces. Majoritatea copiilor britanici au prezentat o formă moderată de inflamaţie hepatică, însă în cazul a zece copii a fost necesară efectuarea unui transplant hepatic. Simptomele iniţiale au cuprins diaree, vărsături, icter.

Autorităţile din Marea Britanie consideră la acest moment că ar fi vorba de infectări ale unor copii care nu au fost expuși la virusuri obișnuite în timpul pandemiei de COVID-19, ca urmare a restricţiilor sociale. Alte posibile cauze luate în calcul de specialiști sunt o nouă variantă de adenovirus, o infecţie anterioară cu SARS-CoV-2 și o asociere între acestea.

 

 


Notă autor:

https://www.bbc.com/news/health-61321501

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe