Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

300 de cazuri de hepatită severă

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 13 mai 2022

Bilanţul epidemiei de hepatită virală severă la copii a ajuns la aproape 300 de cazuri raportate în 20 de ţări. Autorităţile încă încearcă să determine care este cauza exactă a acestei epidemii care a debutat în Marea Britanie.

        Este posibil ca un adenovirus să producă răspândirea rapidă a cazurilor. Până în acest moment, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat un singur deces. Majoritatea copiilor britanici au prezentat o formă moderată de inflamaţie hepatică, însă în cazul a zece copii a fost necesară efectuarea unui transplant hepatic. Simptomele iniţiale au cuprins diaree, vărsături, icter.

Autorităţile din Marea Britanie consideră la acest moment că ar fi vorba de infectări ale unor copii care nu au fost expuși la virusuri obișnuite în timpul pandemiei de COVID-19, ca urmare a restricţiilor sociale. Alte posibile cauze luate în calcul de specialiști sunt o nouă variantă de adenovirus, o infecţie anterioară cu SARS-CoV-2 și o asociere între acestea.

 

 

https://www.bbc.com/news/health-61321501

Etichete: hepatita severa copii cauze adenovirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.