Newsflash
Internaționale

A scăzut numărul de cazuri noi şi de decese provocate de COVID la nivel mondial

de Dorina Novac - feb. 11 2021
A scăzut numărul de cazuri noi şi de decese provocate de COVID la nivel mondial

Numărul cazurior noi de COVID-19, la nivel mondial, a scăzut pentru a patra săptămână la rând, arată cele mai recente date ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), și numărul deceselor cauzate de noul coronavirus se află în scădere. Astfel, în ultima săptămână au fost raportate 88.000 de decese, cu 10% mai puțin comparativ cu săptămâna precedentă, scrie CNN

OMS cazuri covid
Sursă imagine: Pixabay

De asemenea, săptămâna trecută au fost raportate, pe plan mondial, peste 3,1 milioane de noi infecții cauzate de SARS-CoV-2,  în scădere cu 17% comparativ cu datele înregistrate săptămâna precedentă.

OMS subliniază că este cel mai mic număr de infecții raportate din 26 octombrie 2020 și până în prezent.

„Chiar dacă încă există multe țări cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri, la nivel global acest lucru este încurajator”, transmite OMS.

În continuare cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 a fost înregistrat de SUA. Astfel, 871.365 de americani au fost, până acum, infectați. Cu toate acestea, numărul de noi infecții raportate a scăzut cu 19% comparativ cu săptămâna trecută.

Brazilia, Franța, Rusia și Marea Britanie au fost, de asemenea, printre țările care au raportat cel mai mare număr de cazuri noi la nivel mondial, însă au înregistrat o scădere în comparație cu numărul de cazuri din săptămâna precedentă. 

Africa, cele mai puține cazuri

La nivel continental, cele mai puține cazuri de COVID-19 se înregistrează în Africa, unde numărulul infecțiilor a scăzut cu 22% față de ultima raportare.

Sursa citată precizează că America a înregistrat mai mult de jumătate din totalul cazurilor noi raportate la nivel mondial, cu peste 1,5 milioane de persoane infectate și peste 45 de mii de decese.

De la începutul pandemiei, la nivel global, au fost înregistrate aproape 107 milioane de cazuri de coronavirus și mai mult de 2,3 milioane de decese cauzate de virus, conform datelor Universității Johns Hopkins din SUA.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe