Newsflash
Internaționale

Actualizări în FiA

de Dr. Diana Andronache - dec. 18 2020
Actualizări în FiA

American College of Cardiology (ACC) și American Heart Association (AHA) au efectuat două modificări majore în managementul fibrilaţiei atriale, ca urmare a actualizărilor din ghidul publicat în 2019.

Prima modificare are în vedere definiţia acestei patologii. Astfel, fibrilaţia atrială valvulară este fibrilaţia atrială cu stenoză mitrală (moderată sau severă) ori cu proteză de valvă mitrală mecanică. A doua modificare majoră implică scorul de risc CHA2-DS2-VASc: este atribuit un scor mai mare atât pentru bărbaţi (un punct), cât și pentru femei (două puncte). În acest context, indicaţia de administrare a tratamentului anticoagulant se modifică, iar prognosticul pe termen lung este îmbunătăţit.

Sursa

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe