Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

ADA a actualizat standardele îngrijirilor medicale în diabet în 2022

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 12 ianuarie 2022, ora 16:33

Asociația Americană de Diabet (American Diabetes Association) a actualizat standardele în ceea ce privește îngrijirile medicale acordate pacienților cu diabet zaharat în anul 2022.

„Standards of Medical Care in Diabetes” – așa cum este intitulat ghidul de practică clinică – a fost actualizat pentru anul 2022 de American Diabetes Association (ADA) și publicat ca supliment al numărului din luna ianuarie al revistei „Diabetes Care”, scrie medicalxpress.com

ghid ADA recomandari actualizate ingrijirea medicala diabet zaharat
Fotografie creată de Pavel Danilyuk, de la Pexels
 

Dr. Boris Draznin, de la Universitatea din Colorado Denver, și colegii săi din comitetul „Professional Practice Committee” au condus un review sistematic al literaturii de specialitate și au oferit astfel dovezile științifice necesare pentru a actualiza Standardele de Îngrijire Medicală în Diabet (Standards of Medical Care in Diabetes). 

Prof. dr. Rodica Pop Bușui, aleasă în boardul American Diabetes Association 

Actualizările și informațiile adăugate în raportul din 2022 includ un ghid cu referire la terapia de primă linie determinată de comorbidități și o recomandare pentru inițierea screeningului pentru prediabet și pentru diabet pentru toate persoanele cu vârsta de 35 de ani, arată sursa citată.

Schimbările au fost făcute și în privința recomandărilor pentru diabetul gestațional, inclusiv referitoare la momentul în care trebuie făcută testarea glicemiei, precum și persoanele care trebuie testate. 

Tehnologia în controlul DZ1 la copii 

În plus, recomandările au fost actualizate și în privința selecției tehnologiei folosite, pe baza considerentelor individuale și ale aparținătorilor, despre educația continuă cu privire la utilizarea dispozitivelor pentru monitorizarea glicemiei, accesul continuu la dispozitive, susținerea acordată elevilor cu privire la utilizarea dispozitivelor în școli, utilizarea telemedicinei și inițierea precoce a pacienților în privința tehnologiei ce ajută la monitorizarea glicemiei.

„Dovezile pentru prevenția și tratamentul diabetului zaharat și complicațiile bolii evoluează în mod constant și de aceea este crucial să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a-i ajuta pe profesioniștii din domeniul medical să fie informați cu privire la cele mai bune practici și la progresele medicale făcute în domeniul diabetului zaharat”, a declarat dr. Robert Gabbay, Ph.D., ofițer medical și chief scientific în cadrul American Diabetes Association - ADA. 

Pandemia a pus presiune asupra pacienților cu diabet 

Etichete: asociatia americana de diabet pacienti diabet zaharat tratament diabet zaharat diabet zaharat Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice recomandari diabet ingrijiri medicale pacienti diabet

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.