Newsflash
Internaționale

Agenția medicamentului din SUA interzice țigările electronice produse de trei companii

de L. Budin - aug. 27 2021
Agenția medicamentului din SUA interzice țigările electronice produse de trei companii

Țigările electronice şi produsele asociate fabricate de trei companii nu au obţinut autorizaţia din partea Agenţiei medicamentului (Food and Drug Administration, FDA), pentru a putea fi comercializate pe teritoriul Statelor Unite.

Agenția americană a medicamentului FDA a primit sarcina de a analiza produsele fabricate de cele trei companii, pentru a le verifica beneficiile aduse sănătăţii publice, informează AFP, preluată de Agerpres.

tigari-electronice

Analiza produselor a arătat că beneficiile aduse adulţilor, privind ajutorul de a-i face să renunţe la fumat, sunt mai mici decât riscurile care îi vizează pe consumatorii mai tineri. Pentru aceştia din urmă, țigările electronice pot reprezenta o cale de a se înregimenta în rândurile fumătorilor clasici, arată FDA.

Produsele vizate includ țigări electronice „cu gust de cola”, „plăcintă cu mere” şi „cereale cu caramel”. Aceste produse vor trebui să fie retrase de pe piaţă, a informat FDA într-un comunicat.

Congresul american a conferit FDA autoritatea de a reglementa produsele destinate fumătorilor, pentru a proteja populaţia de efectele nocive ale consumului de tutun prin intermediul unor reglementări bazate pe ştiinţă, a reamintit directorul interimar al FDA, Janet Woodcock, citată în comunicat.

Ştim că produsele de tutun aromate sunt foarte atractive pentru tineri, deci evaluarea impactului lor potenţial sau actual asupra utilizării de către tineri este un factor esenţial pentru a decide care produs poate fi comercializat”, a adăugat Janet Woodcock.

Peste 500 de companii au depus cereri similare de autorizare. Data limită pentru depunerea unor astfel de solicitări este 9 septembrie.

Agenţia rămâne angajată în demersul ei, care vizează tranziţia spre o piaţă în care toate sistemele electronice de administrare de nicotină disponibile la vânzare să demonstreze faptul că sunt adecvate, prin prisma protejării sănătăţii publice”, a informat FDA.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe