Newsflash
Internaționale

Al treilea oraș din China intră în lockdown

de Florentina Ionescu - ian. 11 2022
Al treilea oraș din China intră în lockdown

China închide al treilea oraș din cauza COVID-19, numărul persoanelor afectate de lockdown ridicându-se la 20 de milioane, potrivit presei străine.

Un al treilea oraș din China a intrat în carantină totală, iar rezidenții săi nu mai pot pleca, din cauza răspândirii în ritm alarmant a COVID-19, iar astfel numărul persoanelor care sunt nevoite să stea în locuințele lor, în China, a crescut la aproape 20 de milioane. 

lockdown oras china carantina totala
Fotografie creată de SHVETS production, de la Pexels

Lockdownul orașului Anyang din China, unde locuiesc aproape 5,5 milioane de oameni, a fost anunțat luni, după ce au fost raportate două cazuri de infectare cu varianta Omicron, scrie Associated Press. Rezidenții nu au voie să iasă din casă, iar magazinele au fost închise, cu excepția celor care vând alimente și alte lucruri importante.

Alte 13 milioane au intrat în lockdown în  Xi’an de aproape trei săptămâni, arată sursa citată, iar încă 1,1 milioane de persoane din Yuzhou se află în carantină totală de mai bine de o săptămână.

Încă nu este clar cât de mult va dura lockdownul orașului Anyang, întrucât a fost anunțat ca măsură pentru a facilita testarea în masă a rezidenților săi, care este o procedură standard din strategia Chinei de a identifica și de a izola rapid persoanele infectate.

Apropierea Olimpiadei de Iarnă, care va începe în 4 februarie la Beijing, și răspândirea variantei Omicron au readus lockdownul, ca măsură importantă, în multe orașe din China, în încercarea de a stopa focarele și de a preveni răspândirea COVID-19 în alte părți ale Chinei, mai arată sursa menționată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe