Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Alcoolul interferează cu vaccinul rusesc împotriva COVID-19

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 18 decembrie 2020

Cei care beneficiază de administrarea vaccinului rusesc Sputnik V împotriva COVID-19 ar trebui să evite consumul de alcool timp de două luni, potrivit avertizărilor emise de reprezentanţii sanitari.

Rușii și-au manifestat îngrijorarea cu privire la acest aspect, sugerând că interdicţia consumului de alcool asociată vaccinării „nu este rezonabilă”, în special în perspectiva apropierii sărbătorilor de iarnă.

Cei ce doresc să se vaccineze ar trebui să renunţe la consumul de alcool cu cel puţin două săptămâni anterior administrării primelor două injecţii, abstinenţa fiind recomandată ulterior pentru cel puţin 42 de zile, a declarat, pentru postul de radio Komsomolskaia Pravda, Anna Popova, șefa agenţiei responsabile de protecţia consumatorilor în Rusia.

Bibliografie

https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-russia-vaccine-alcoho/dont-mix-sputnik-vaccine-with-alcohol-says-russian-official-some-recoil-idUSKBN28J239

Etichete: vaccin rusia vaccin covid-19 Sputnik-V alcool

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.