Newsflash
Internaționale

ALEPH-1: cercetătorii intenţionează să cultive plante pe Lună până în 2025

de L. Budin - oct. 14 2022
ALEPH-1: cercetătorii intenţionează să cultive plante pe Lună până în 2025

Cercetători australieni și israelieni vor să cultive plante pe Lună până în 2025, în cadrul unei misiuni care are dorește să pună bazele vieții umane pe satelitul natural al Pământului.

Cercetători de la universitățile australiene Queensland University of Technology, RMIT University, The Australian National University (ANU) și de la instituția de învățământ superior israeliană Ben Gurion University lucrează la acest proiect, împreună cu compania australiană inițiatoare, Lunaria One, informează ABC News.

planta_lunara

Tripogon loliiformis/Sursă foto: Wikimedia Commons

 

Proiectul, numit ALEPH-1, reprezintă o primă etapă pentru producerea de alimente, medicamente şi oxigen, toate acestea fiind cruciale pentru ca viața să se poată dezvolta pe Lună, au declarat cercetătorii într-un comunicat preluat de AFP și Agerpres.

Brett Williams, biolog la Universitatea Tehnologică din Queensland, a declarat că seminţele vor fi transportate cu nava spaţială Beresheet 2, o misiune privată israeliană.

După aselenizare şi odată ajunse în sol, seminţele vor fi udate într-o cameră etanşă, iar oamenii de ştiinţă vor monitoriza semnele de germinare.

Tipurile de plante vor fi alese în funcţie de capacitatea lor de a rezista la condiţii extreme, dar și la radiații specifice și la secetă. Una dintre plante va fi o specie autohtonă din Australia, Tripogon loliiformis – cunoscută și sub numele de Fiveminute grass.

Pe lângă faptul că ar putea pune bazele vieții umane pe Lună, misiunea ar putea servi şi drept laborator pentru identificarea soluţiilor la problemele asociate securităţii alimentare, pe fondul încălzirii globale, a spus Caitlin Byrt, biolog la ANU și conducător științific al proiectului Lunaria One.

Celule cerebrale umane implantate la șoareci ajută la studiul tulburărilor psihice

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe