Newsflash
Internaționale

Alertă din partea OMS: medicamentul soliris falsificat, identificat și în Europa

de Florentina Ionescu - dec. 22 2021
Alertă din partea OMS: medicamentul soliris falsificat, identificat și în Europa

Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă pentru un produs medical falsificat. Este vorba despre medicamentul soliris (eculizumab),

Potrivit unui comunicat al OMS, medicamentul soliris falsificat a fost identificat în regiunile OMS ale celor două Americi, în Europa și în Sud-Estul Asiei. 

alerta medicala oms soliris

Această alertă medicală se referă la mai multe loturi ale medicamentului soliris (eculizumab) falsificat, care au fost identificate în Argentina, Estonia, India și Uruguay și au fost raportate către OMS între lunile noiembrie și decembrie 2021.

Producătorul real al soliris a confirmat că produsele listate în alerta OMS sunt falsificate. Astfel, produsele falsificate au fost raportate la nivel de pacienți și la nivelul lanțurilor de aprovizionare în țările menționate anterior.

Medicamentul soliris (nefalsificat) este indicat pentru tratamentul hemoglobinuriei paroxistice nocturne (HPN), sindromul hemolitic uremic atipic(SHUa), miastenia gravis în forma generalizată la adulți și altele.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe