Newsflash
Internaționale

Alertă OMS: un medicament falsificat a fost identificat în Brazilia și Turcia

de Florentina Ionescu - dec. 10 2020
Alertă OMS: un medicament falsificat a fost identificat în Brazilia și Turcia

Organizația Mondială a Sănătății a dat publicității o alertă referitoare la un produs medical despre care s-a descoperit că a fost falsificat.

Este vorba despre Harvoni (ledipasvir/sofosbuvir). Acest medicament a fost identificat în anumite regiuni ale OMS: în cele două Americi și în Europa.

Această alertă are legătură cu un lot de Harvoni, despre care s-a confirmat că este falsificat. Acest lot de ledipasvir/sofosbuvir a fost identificat în Brazilia și Turcia, se arată într-un comunicat al OMS.

studiu clinic pus pe pauza medicament antiviral

Medicamentul falsificat (Harvoni) a fost identificat în Brazilia în luna mai 2020 și în Turcia în noiembrie 2020.

Pe site-ul său OMS precizează că a primit informații care sugerează că aceste produse sunt încă în circulație. Informațiile disponibile indică faptul că aceste medicamente falsificate au ajuns să fie livrate până la nivelul pacienților.

alerta medicament falsificat

Despre medicament

Harvoni este un medicament antiviral indicat pentru tratamentul hepatitei C cronice. Produsele falsificate la care face referire alerta de pe site-ul OMS sunt confirmate că au fost falsificate, iar baza informațiilor este că pe aceste medicamente sunt prezentate în mod fraudulos/eronat informații despre identitatea lor, compoziția sau sursa lor.

alerta medicament falsificat2

„Producătorul real al Harvoni - Gilead Sciences – a confirmat că nu produce produsul la carese face referire în alerta OMS referitoare la un produs medical Alert n°7/2020”, se arată în comunicat.

OMS atrage atenția ca specialiștii să fie vigilenți în țările și regiunile care au o probabilitate de a fi afectate de aceste produse falsificate. Spitalele, clinicile, centrele medicale, distribuitorii, farmaciile și orice alt distribuitor de produse medicale ar trebui să acorde o atenție sporită în privința acestui medicament.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe