Newsflash
Internaționale

Alimentele bogate în seleniu, benefice în cazul pacienților cu Alzheimer

de L. Budin - feb. 14 2023
Alimentele bogate în seleniu, benefice în cazul pacienților cu Alzheimer

Un consum de alimente bogate în seleniu ar putea să îmbunătățească starea de sănătate a persoanelor cu Alzheimer, arată un studiu realizat de oameni de știință din China.

Rezultatele cercetării au fost publicate în revista „Critical Reviews in Food Science and Nutrition”, informează Xinhua și Agerpres.

broccoli-seleniu

Studiul arată că alimentele cu un conţinut mare de seleniu pot inhiba inflamaţia şi stresul oxidativ, dezvăluind astfel potenţialul unei noi strategii alimentare pentru pacienţii cu Alzheimer.

Echipa formată din cercetători de la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Ştiinţe din Guangdong şi din alte instituţii a propus un potenţial mecanism de intervenţie cu ingrediente bogate în seleniu – fructe de mare, crucifere, ciuperci, germeni de grâu  - , pentru ameliorarea stării de sănătate a persoanelor afectate.

Compartiment pentru copiii cu autism, la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe