Newsflash
Internaționale

Aproximativ 5.500 de decese din cauza hepatitei, în țările UE

de Florentina Ionescu - iul. 28 2020
Aproximativ 5.500 de decese din cauza hepatitei, în țările UE

Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei se marchează anual la 28 iulie, iar cu această ocazie, EUROSTAT a prezentat datele referitoare la numărul deceselor raportate în UE atribuite hepatitei virale.

Potrivit statisticilor bazate de informațiile disponibile la nivelul anului 2017, numărul total de decese raportate în Uniunea Europeană (UE) a fost de peste 4 milioane. Dintre acestea, aproximativ 5.500 de decese au fost atribuite hepatitelor virale.

hepatita virala tari decese 2017

Tot EUROSTAT precizează că bărbații și femeile sunt afectați în aceeași măsură, iar persoanele de peste 65 de ani sunt cele cu cel mai mare risc de a fi afectate de hepatita virală, pentru că acest grup de vârstă reprezintă aproape două treimi dintre aceste decese.

Rata de deces din cauza hepatitei, cea mai mare în Italia

Experții au făcut o comparație între statele membre UE, iar cu 33 de decese de pe urma hepatitelor virale la un milion de locuitori, Italia a înregistrat cea mai mare rată de deces în rândul statelor membre UE în anul 2017. Italia este urmată de Lituania (31 de decese la un milion de locuitori) și de Austria (cu 19 decese la un milion de locuitori).

România se situează ceva mai jos în acest top, cu 7,2 de decese cauzate de hepatita virală la un milion de locuitori, în anul 2017, potrivit EUROSTAT.

hepatita virala regiuni

În ceea ce privește analiza datelor regionale, mai multe zone din Italia au înregistrat un număr crescut de decese datorate hepatitei virale în 2017: Sardinia, Apulia, Basilicata și Campania, Calabria și Sicilia.

La capătul opus al scalei, regiunile cu 0,5 decese (sau mai puțin de 0,5 decese) cauzate de hepatita virală, la un milion de locuitori, au fost sud-vestul Bulgariei, nord-vestul României și nord-estul Cehiei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe