Newsflash
Internaționale

Asistentele medicale britanice opresc greva și negociază cu guvernul

de L. Budin - feb. 23 2023
Asistentele medicale britanice opresc greva și negociază cu guvernul

Asistentele urmau să întrerupă lucrul pe data 1 martie, pentru 48 de ore, iar greva ar fi afectat serviciile de urgenţă, de terapie intensivă și de oncologie.

Asistentele medicale din Marea Britanic au anunţat că îşi suspendă mişcarea grevistă şi, în special, întreruperea lucrului pentru 48 de ore, acțiune prevăzută pentru săptămâna viitoare. Guvernul a fost de acord sa negocieze cu sindicatele care cer salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune.

greva-asistente-marea-britanie

Într-un comunicat comun, Royal College of Nursing (RCN, sindicat principal) şi Ministerul britanic al Sănătăţii au făcut cunoscut că au căzut de acord să demareze discuțiile, informează AFP și Agerpres.

Negocierile vor viza „salariile, condiţiile şi reformele pentru creşterea productivităţii”. Ministrul sănătăţii, Steve Barclay, urmează să se întâlnească cu responsabilii sindicali, se precizează.

Anunţul intervine în contextul în care asistentele programaseră o nouă grevă din data de 1 martie, care urma să dureze 48 de ore fără întrerupere.

Mobilizarea fără precedent ar fi urmat să afecteze pentru prima dată şi serviciile de urgenţă, terapie intensivă, oncologie şi alte departamente care nu şi-au întrerupt lucrul până în prezent.

La începutul lunii februarie, asistentele medicale şi lucrătorii pe ambulanţe au decis să oprească lucrul simultan, cea mai importantă mobilizare din istoria sistemului sanitar britanic, reaminteşte AFP.

Cadre medicale cercetate pentru că ar fi montat stimulatoare cardiace de la pacienți decedaţi

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe