Newsflash
Internaționale

Asociere de evitat la pacienții cu NSTEMI

de Dr. Mădălina Badea - feb. 7 2020
Asociere de evitat la pacienții cu NSTEMI

Atenție la administrarea morfinei înainte de intervenția coronariană percutanată la pacienții tratați cu clopidogel care au suferit un infarct miocardic acut fără supradenivelare de segment ST (NSTEMI).

asocieri de evitat in NSTEMIAdministrarea morfinei înainte de intervenția coronariană percutanată la pacienții tratați cu clopidogel care au suferit un infarct miocardic acut fără supradenivelare de segment ST (NSTEMI) cu risc înalt se asociează cu o rată semnificativ mai mare de evenimente (deces, infarct miocardic, ischemie recurentă, medicație antitrombotică de salvare) la 96 de ore, comparativ cu pacienții la care administrarea clopidogrelului s-a realizat direct în sala de angiografie, conform rezultatelor unui studiu (Furtado H.M.R. et al.) ce a inclus 5.438 de pacienți

De asemenea, s-a observat o tendință crescătoare a deceselor și a infarctului miocardic la 30 de zile pe seama apariției acestor evenimente, mai ales în primele 48 de ore, la pacienții pretratați cu clopidogrel.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe