Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Astăzi vor fi anunțați câștigătorii premiului Nobel pentru medicină

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 3 octombrie 2022, ora 10:32

Panelul de experți din sfera premiului Nobel va anunța astăzi câștigătorii la categoria medicină și fiziologie.

Câștigătorii sau câștigătoarele premiului Nobel în fiziologie sau medicină vor fi anunțați luni, 3 octombrie, la Institutul Karolinska din Stockholm, Suedia, scrie The Associated Press

Nobel pentru Pace
Foto: arhivă

 

Printre cercetătorii care ar putea fi onorați anul acesta se numără cei care au contribuit la dezvoltarea tehnologiei ARN mesager ( ARNm) care a fost utilizată în vaccinurile împotriva COVID-19, vaccinuri care au salvat milioane de vieți în întreaga lume, arată sursa menționată.

Premiul Nobel pentru medicină dă startul săptămânii în care se vor face și alte anunțuri cu privire la decernarea acestor premii. Anunțurile vor continua marți, cu detalii despre premiul Nobel pentru fizică, cel pentru chimie va fi anunțat miercuri, iar premiul Nobel pentru literatură va fi anunțat joi. 

Premiile Nobel: 5 lucruri pe care trebuie să le știți 

Premiul Nobel pentru pace în anul 2022 va fi anunțat vineri, iar premiul pentru economie va fi dezvăluit în 10 octombrie.

Potrivit sursei menționate, premiile vin la pachet cu o recompensă de aproape 900.000 de dolari și suma aceasta va fi înmânată în 10 decembrie. Banii provin dintr-o moștenire lăsată de creatorul acestui prestigios premiu, inventatorul suedez Alfred Nobel, care a decedat în 1896.

Etichete: premiul nobel premiul nobel pentru medicina medicina fiziologie tehnologie arn mesager arn mesager vaccinurile ARNm vaccinuri arnm vaccin arnm ARNm karolinska alfred nobel

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC