Newsflash
Internaționale

Ați avut COVID-19 de mai multe ori? Aveți un risc mai mare de long COVID

de Florentina Ionescu - iul. 1 2022
Ați avut COVID-19 de mai multe ori? Aveți un risc mai mare de long COVID

Un expert din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) spune că, cu cât o persoană face de mai multe ori COVID-19, cu atât are un risc mai mare de a dezvolta sindromul „long COVID”.

Recent, un oficial din OMS a afirmat că este îngrijorat în legătură cu persoanele care dezvoltă sindromul „long COVID”. David Nabarro a declarat că, cu cât o persoană face mai des COVID-19, cu atât crește și probabilitatea ca aceasta să fie „ghinionistă” și să facă long COVID. 

logcovid

La începutul acestei săptămâni, oficialul din cadrul OMS a declarat că cu cât un individ face de mai multe ori infecția cu SARS-CoV-2, cu atât crește riscul să contracteze efectele pe termen lung asupra sănătății de pe urma acestui virus, scrie www.msn.com.

„Cu cât faci boala de mai multe ori, cu atâ e mai mare probabilitatea să fii ghinionist și să ajungi să suferi de long COVID – care este forma pe care niciunul dintre noi nu și-o dorește, pentru că poate fi gravă”, a declarat David Nabarro (foto), specialist din partea OMS, pentru postul Sky News.

david nabarro
David Nabarro

 

El a mai declarat că long COVID poate afecta sănătatea oamenilor vreme de mai multe luni.

Long COVID apare atunci când o persoană care s-a îmbolnăvit de COVID continuă să aibă simptomele pe o perioadă extinsă, potrivit CDC din SUA. Experții CDC spun că simptomele ar putea dura săptămâni sau chiar luni ori ar putea să dispară și să revină.

OMS nu crede că, cu cât o persoană face de mai multe ori COVID, cu atât mai mare va fi imunitatea sa împotriva viitoarelor infecții, deoarece virusul suferă modificări constant și poate să treacă de apărarea anticorpilor dobândiți de pe urma infecțiilor anterioare, a mai sus David Nabarro.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe