Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Au fost identificate noi subvariante ale Omicron

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 19 octombrie 2022, ora 16:15

Numărul cazurilor zilnice de COVID din India urmează o tendinţă descendentă, însă două noi sub-variante Omicron, BF.7 şi BQ.1, au fost detectate în ţara din Asia de Sud.

subvariante Omicron

„Statul Maharashtra a raportat cazuri (de infectare) cu alte subvariante Omicron - BA.2.3.20 şi varianta BQ.1 care a fost detectată pentru prima dată în India luni, într-un eşantion prelevat de la un pacient din Pune”, potrivit unei relatări, scrie Agerpres.

BQ.1 este o variantă descendentă din BA.5.

Citește și: Subvariantele Omicron, de cinci ori mai contagioase

Subvarianta BF.7 a fost detectată de institutul de cercetare Gujarat Biotechnology Research Center la data de 14 octombrie.

În statul sud-vestic Maharashtra a fost raportată, de asemenea, XBB, o altă subvariantă a variantei Omicron a coronavirusului responsabil de COVID-19. Această sub-variantă a fost detectată anterior în Kerala, sudul Indiei.

XBB, rezultatul unei combinaţii între două subvariante Omicron, BJ.1 şi BA.2.75, prezintă o răspândire rapidă.

„Experţii din domeniul sanitar anticipează o creştere a numărului de cazuri de infectare în sezonul rece în acest stat, îndeosebi în perioada sărbătorilor. Departamentul de sănătate din Maharashtra şi experţii au solicitat populaţiei să nu ignore simptomele asemănătoare gripei şi să apeleze la sfatul medicilor”, transmite sursa citată.

Etichete: subvariante varianta BQ.1 subvariante omicron subvarianta BF.7

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.