Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Australian Open: jucătorii trebuie să fie vaccinați cu schema completă

Viața Medicală
L. Budin luni, 22 noiembrie 2021, ora 16:35

Nu mai e mult până la debutul Australian Open, iar organizatorii au anunțat că jucătorii trebuie să fie vaccinați cu schema completă dacă vor să participe la turneu.

Anunțul a fost făcut în acest weekend, informează Cnews. Competiția se organizează începând cu 17 ianuarie, la Melbourne, al doilea oraș al țării care a cumulat deja 260 de zile de lockdown. Organizatorii spun că au impus ca și tenismenii să fie vaccinați, pentru a nu transmite semnale contradictorii populației care este încurajată să se imunizeze.  

australian-open

În urmă cu câteva săptămâni, doar 50% din participanții la competiție aveau schema completă de vaccinare – dar rata a crescut la 80% după anunțul organizatorilor, și continuă să crească.

Presa internațională este cu ochii pe jucătorul numărul unu mondial Novak Djokovic, care a refuzat până acum să spună dacă e sau nu vaccinat. Dacă nu va participa la acest turneu, își va micșora șansele de a deveni singurul jucător din istorie care câștigă 21 de titluri de Mare Șlem.

Pe data de 17 noiembrie, după victoria cu Andrey Rublev, Djokovic a declarată că „libertatea de a alege este esențială pentru toată lumea”, indiferent dacă e vorba de vaccinare „sau de orice altceva în viață”.

Etichete: australian open turneu tenis jucatori vaccinati obligatoriu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.