Newsflash
Internaționale

Austria: infectările cu Omicron au crescut cu 467% într-o săptămână

de L. Budin - dec. 23 2021
Austria: infectările cu Omicron au crescut cu 467% într-o săptămână

Viena totalizează 238 dintre infectările cu noua variantă, iar Austria devine republica alpină cu cel mai mare număr de infectări cu această variant[. Autoritățile au anunțat noi restricții.

Numărul infectărilor cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 confirmate în Austria a crescut cu 467% în săptămâna 12 - 19 decembrie, faţă de perioada anterioară, relatează EFE, preluată de Agerpres.

lockdown-austria1

Se estimează că aproape 5.000 de persoane venite din Marea Britanie, unde Omicron este deja variante dominantă, au ajuns în ultimele zile în Alpii austrieci, ceea ce presupune că „se importă 15 cazuri (de Omicron) pe zi”.

Autorităţile austriece au anunţat miercuri noi restricţii, reducând programul de funcţionare al restaurantelor şi impunând noi reguli de acces pentru turiştii care vin în ţară, în încercarea de a frâna extinderea noii variante.

Restaurantele şi alte localuri vor închide la ora 22.00 începând cu 27 decembrie, inclusiv de Revelion, în timpul ce numărul maxim de participanți la diverese evenimente (culturale, sociale sau sportive) va fi de 2.000 de persoane, toate vaccinate cu cele trei doze şi cu test PCR negativ.

Întâlnirile informale trebuie să se limiteze la 25 de persoane, iar grupul de coordonare pentru pandemia de COVID-19 a recomandat să nu se desfăşoare petreceri cu număr mare de persoane, ci mai degrabă în grupuri restrânse, cu persoane vaccinate şi având teste negative la COVID-19.

Incidenţa săptămânală în Austria este în prezent de 188 de cazuri la 100.000 de locuitori, în scădere în urma perioadei de lockdown impusă persoanelor nevaccinate între 22 noiembrie şi 12 decembrie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe