Newsflash
Internaționale

Austria renunţă la obligativitatea izolării persoanelor cu COVID

de Dorina Novac - iul. 27 2022
Austria renunţă la obligativitatea izolării persoanelor cu COVID

Guvernul austriac va renunţa din luna august la obligativitatea plasării în carantină a persoanelor cu COVID, chiar dacă se confruntă în prezent cu un nou val de infectări.

Potrivit noilor dispoziţii ale Guvernului austriac, care vor intra în vigoare la 1 august, orice persoană care nu se simte bolnavă poate să îşi părăsească locuinţa după un rezultat pozitiv la un test COVID-19, însă va trebui totuşi să respecte anumite restricţii, scrie Agerpres.

carantina

Printre acestea se află obligativitatea de purtare a unei măşti sanitare de tip FFP2, cu excepţia situaţiilor în care persoana infectată se află în aer liber şi la o distanţă de cel puţin doi metri faţă de alţi oameni.

Citește și: Ministrul german al Sănătăţii cere restricţii pentru prevenirea unui nou val de COVID

În plus, persoanele infectate cu SARS-CoV-2 nu vor avea acces în spitale, aziluri pentru vârstnici, unităţi pentru persoane cu handicap şi centre de sănătate.

„Cei care sunteţi bolnavi, staţi acasă!”, a declarat ministrul austriac al Sănătăţii, Johannes Rauch, după anunţul referitor la aceste modificări.

Johannes Rauch a mai spus că decizia a fost luată prin prisma consecinţelor psihologice şi sociale generate de pandemia de coronavirus, ajunsă în cel de-al treilea an al său, într-o perioadă considerată o nouă fază.

„Nu putem să eliminăm pandemia prin testare, nu putem s-o eliminăm prin vaccinare şi nu putem s-o eliminăm prin sechestrare”, a adăugat ministrul austriac.

Raportarea obligatorie a cazurilor de COVID-19 rămâne însă obligatorie, pentru ca autorităţile sanitare din Austria să poată monitoriza în continuare incidenţa bolii, a precizat Johannes Rauch.

Ministrul austriac a menţionat mai multe modele de pe plan internaţional, invocând ţări precum Danemarca, Norvegia, Regatul Unit, Spania şi Elveţia. În aceste ţări, a spus el, regulamentele privind autoizolarea au fost anulate în urmă cu mai multe luni.

Johannes Rauch a declarat pentru cotidianul Tiroler Tageszeitung că oamenii trebuie să afle că pur şi simplu nu putem să trăim cu acest nivel de criză pandemică timp de mai mulţi ani. El a precizat totuşi că măsurile de combatere a răspândirii noului coronavirus ar putea fi înăsprite dacă situaţia epidemiologică va deveni din nou gravă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe