Newsflash
Internaționale

Autoritățile finlandeze cer populaţiei să-şi procure tablete de iod

de L. Budin - oct. 12 2022
Autoritățile finlandeze cer populaţiei să-şi procure tablete de iod

Autorităţile finlandeze au cerut populaţiei cu vârsta sub 40 de ani să achiziţioneze tablete de iodură de potasiu, ca să fie pregătită în cazul unui risc de radiaţii nucleare.

Ministerul finlandez al Sănătăţii şi Afacerilor Sociale, care a făcut acest anunţ, a atras însă atenţia populaţiei că pastilele nu trebuie administrate decât în situaţia în care autorităţile de protecţie civilă vor lansa o alertă în acest sens, informează agenţiile EFE și Agerpres.

pastile-iodura-doctor

De teama unui eventual conflict nuclear, mulţi finlandezi s-au aprovizionat din proprie iniţiativă cu tablete de iod în primăvară, după ce Rusia a lansat ofensiva militară în Ucraina.

Finlanda, care are o frontieră comună cu Rusia de 1.340 de kilometri, a elaborat de mai mult timp un plan integral care să pregătească populaţia pentru posibile războaie, accidente nucleare sau dezastre naturale.

Această ţară dispune de o reţea densă de adăposturi de protecţie civilă, rezerve strategice de provizii şi protocoale de urgenţă pentru a fi pregătită să facă faţă oricărei situaţii.

FDA a autorizat un medicament împotriva insuficienţei cardiace

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe