Newsflash
Internaționale

Autorităţile sanitare britanice anunţă o înmulţire a cazurilor de difterie

de L. Budin - nov. 29 2022
Autorităţile sanitare britanice anunţă o înmulţire a cazurilor de difterie

Numărul cazurilor de difterie a crescut în 2022 în Anglia, au anunţat reprezentanţi ai autorităţilor sanitare din Marea Britanie, invocând zeci de cazuri descoperite în rândul solicitanţilor de azil.

Riscul de infecţie pentru publicul larg rămâne însă foarte scăzut, spun autoritățile sanitare britanice, citate de Reuters și Agerpres.

vaccinare-anticovid1

Datele publicate de Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) arată că au existat circa 50 de cazuri de difterie în rândul solicitanţilor de azil care au sosit în Anglia între 1 ianuarie şi 25 noiembrie, comparativ cu o medie anuală de 2 - 11 cazuri în ultimul deceniu.

Difteria este o boală infecţioasă care afectează căile respiratorii superioare şi ocazional pielea. Există vaccinuri care protejează împotriva acestei boli, au afirmat autorităţile sanitare britanice.

Pentru a limita riscul de transmitere a difteriei în centrele unde sunt găzduiţi solicitanţii de azil, UKHSA le recomandă în continuare persoanelor care sosesc în zonele de recepţie şi care pleacă mai departe (...) să primească un vaccin antidifteric şi tratament preventiv”, a declarat Trish Mannes, directoare în cadrul UKHSA.

Difteria este o infecţie foarte rară în Anglia, datorită programului de imunizare introdus în 1942.

Medici de familie și farmaciști au fost instruiți în domeniul drogurilor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe