Newsflash
Internaționale

Azi a început distribuția vaccinului anti-COVID de la Moderna în statele membre UE

de Florentina Ionescu - ian. 11 2021
Azi a început distribuția vaccinului anti-COVID de la Moderna în statele membre UE

Compania farmaceutică Moderna a anunțat că distribuția la nivel european a vaccinului său a început de astăzi.

Potrivit unui comunicat remis redacției, livrările de vaccin împotriva COVID-19 către statele membre UE și SEE au început de luni, 11 ianuarie 2021.

Toate livrările de vaccin împotriva COVID-19 produs de Moderna vor fi realizate de compania Kuehne+Nagel, lider mondial în domeniul logistic și vor proveni din centrul farmaceutic centralizat deținut în Europa.

vaccin moderna impotriva covid-19 in statele UE

În comunicatul companiei care a făcut acest vaccin pe bază de ARN mesager se arată că de astăzi a început distribuția vaccinului împotriva COVID-10 în Uniunea Europeană, precum și în Norvegia și Islanda.

Livrările de vaccin vor fi efectuate către o locație centrală agreată anterior în interiorul fiecărui stat membru al UE, iar apoi fiecare stat va coordona distribuția națională a vaccinului împotriva COVID-19.

„Aceasta este o etapă cu adevărat importantă și suntem mândri de rolul pe care vaccinul Moderna îl va avea în combaterea acestei pandemii în Europa. Distribuția pe întreg teritoriul Uniunii Europene reprezintă una dintre cele mai mari realizări logistice cu care s-a confruntat Moderna de la lansarea acestei platforme în urmă cu zece ani. Privesc cu admirație către echipa dedicată care ne-a adus aici și sunt recunoscător tuturor partenerilor, furnizorilor și Comisiei Europene pentru ajutorul și sprijinul acordat în tot acest timp”, a declarat Dan Staner, vicepreședinte și șef pe regiunea EMEA la Moderna.

Totodată, Stéphane Bancel, CEO al companiei Moderna, a adăugat că aceasta este o zi importantă pentru Europa și pentru cetățenii săi în lupta împotriva COVID-19:

„Echipa Moderna a lucrat din greu pentru a livra un vaccin cu o eficacitate de 94% în mai puțin de 12 luni de la apariția virusului. Acesta ar putea fi primul medicament pe care l-am adus în Europa, dar acum noi lucrăm la mult mai multe, cum ar fi vaccinurile împotriva citomegalovirus și împotriva gripei, pentru a ajuta la protejarea a și mai mulți oameni”, a spus Stéphane Bancel.

În 18 decembrie 2020, Comisia Europeană și-a exercitat opțiunea de a comanda alte 80 de milioane de doze de vaccin Moderna împotriva COVID-19, iar comanda confirmată a urcat la 160 de milioane de doze în 2021.


Notă autor:

Credit foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe