Newsflash
Internaționale

Beijing raportează un număr record de cazuri COVID şi închide şcolile

de L. Budin - nov. 23 2022
Beijing raportează un număr record de cazuri COVID şi închide şcolile

Beijingul a raportat marţi, 22 noiembrie, un număr record de cazuri COVID de la începutul pandemiei – iar autorităţile au dispus închiderea şcolilor şi a restaurantelor.

Capitala Chinei, cu 22 de milioane de locuitori, care a înregistrat duminică 621 de noi cazuri de coronavirus, a raportat marţi, 22 noiembrie, 1.438 de noi cazuri, un record de la începutul pandemiei, informează AFP și Agerpres.

china_zero_covid

La nivel naţional, numărul total de cazuri zilnice depăşeşte în prezent 28.000, provincia Guangdong (sud) şi oraşul Chongqing (sud-vest) fiind cele mai afectate.

China este ultima mare economie mondială care a aplicat o politică sanitară strictă, aşa-numit politică „zero COVID”, care îşi propune luarea tuturor măsurilor necesare pentru a preveni contaminarea şi decesul. Constă în impunerea de măsuri de izolare imediat după apariţia de noi cazuri, carantinarea persoanelor depistate pozitiv şi teste PCR aproape zilnice pentru populaţie.

Însă această strategie, eficientă la început pentru a opri răspândirea virusului, pare să fie depăşită în faţa noilor variante de COVID şi afectează grav economia, izolând China de restul lumii.

Autorităţile din capitala Beijing par să dorească să evite pentru moment o izolare strictă precum cea aplicată la Shanghai în primăvară, dar au înăsprit măsurile sanitare în ultimele zile.

Aproape 600 de zone din capitală, în special clădiri rezidenţiale, sunt considerate „cu risc crescut”, forţându-i pe locuitori să rămână închişi în case sau să fie transportaţi în centre de carantină.

Şcolile au trecut la cursurile online, restaurantele, sălile de sport, parcurile şi locurile turistice au fost închise, iar angajaţii sunt sfătuiţi să lucreze de acasă.

Pe străzi, cozile în faţa centrelor de testare COVID devin tot mai lungi, cetățenii având acces în locurile publice doar în baza unui rezultat negativ.

Uniunea Europeană a autorizat un tratament preventiv pentru bronşiolită

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe