Newsflash
Internaționale

Beijing: un cod colorat pe clădiri indică rata de vaccinare

de L. Budin - apr. 9 2021
Beijing: un cod colorat pe clădiri indică rata de vaccinare

Autoritățile din Beijing au pus la punct un sistem de etichetare, pe culori, a clădirilor din districtul financiar, pentru a indica procentul de angajați cărora li s-a administrat vaccinul anti-COVID.

cladire-beijingScopul sistemului este de a acelera imunizarea în capitala Chinei, arată Bloomberg. Districtul financiar este campion la semnele de culoare verde, afișate pe clădiri, care indică faptul că mai mult de 80% din cei care lucrează înăuntru au fost vaccinați. Culoarea galbenă arată că rata de imunizare e între 40 și 80%, iar roșul e semn că mai puțin de 40% din angajați sunt protejați.

Deși nu există penalități specifice, în mai multe imobile s-au organizat sesiuni de vaccinare la locul faptei, pentru a simplifica procesul de imunizare. Întârzierile sperie și angajatorii, și autoritățile locale, de teama consecințelor economice.

China și-a propus să vaccineze 40% din populație, adică 560 milioane de oameni, până la sfârșitul lui iunie. Guvernul oferă stimulente celor care doresc să se imunizeze, inclusiv mici cadouri și transport gratuit către centrele de vaccinare.

Etichetele de pe clădiri sunt inspirate de sistemul pe care China l-a introdus anul trecut, când oamenii erau obligați să arate un cod digital de culoare verde înainte de intra într-un spațiu public, pentru a arăta că au nu au fost expuși contactului cu persoane infectate.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe